Centrală termică donată de biserică unei şcoli. Motivul!

Biserica din satul Dăneşti trebuie să renunţe la centrala termică pe lemne pe care o are în dotare. Asta spun autorităţile locale, care au explicat că decizia aparţine reprezentanţilor bisericii după un control al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj. Pompierii nu au mai dat voie să funcţioneze centrala în interiorul bisericii, spunând că trebuie realizată o încăpere separată. Responsabilii lăcaşului de cult au decis să doneze centrala pe lemne la o şcoală din comună și să cumpere o alta electrică pentru biserică.

Decizia reprezentanţilor bisericii din satul Dănești a favorizat școlarii din comună, care vor putea în curând să beneficieze de un confort sporit la clase. "La școala primară de la Văcarea vrem să punem centrală termică pe lemne. Centrala o primim de la biserică. Nu mai dă voie ISU la biserica din Dănești să aibă centrală pe lemne, decât într-o clădire separată, nu în interiorul bisericii, și o schimbă. Vrea să o dea la școală la Văcarea. Centrala este bună. Ei și-au cumpărat centrală electrică. În Consiliul Parohial au luat decizia să o cedeze școlii", a declarat Emilian Rusu, primarul comunei Dănești.
Autoritățile locale au cumpărat combustibilul solid necesar pentru încălzirea unităților școlare de pe raza comunei. Lemnele au fost achiziționate încă din vară, a spus primarul Emilian Rusu.
Pe raza comunei o singură școală mai are în prezent centrală termică, pe gaze. Autorităţile locale vor trebui să facă anumite cheltuieli. "Caloriferele şi ţevile le cumpărăm noi. Nu stăm așa bine cu banii, dar vom vedea de unde putem să mai trecem de la un articol la altul bani ca să putem să cumpărăm caloriferele și țeava. Ne descurcăm cum putem", a precizat primarul comunei Dănești.
La nivelul unităților școlare din Dănești mai studiază circa 200 de copii. În satele Văcarea și Brătuia funcționează câte o grădiniță și o școală primară, iar la Dănești-Barza o școală gimnazială. Comuna Dănești este mare, însă mulți dintre copii se îndreaptă către școlile din Târgu Jiu, comuna fiind în vecinătatea municipiului.

Galerie foto


Vizualizări: 664

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: