Centru de Sănătate Mintală la Târgu Jiu. Unde va funcţiona!

Spitalul Judeţean de Urgenţă a primit o finanţare de 120.000 de lei din partea Primăriei Târgu Jiu, bani cu care va fi modernizată o bună parte a parterului Spitalului 700. Lucrările sunt în toi, iar acolo va funcţiona un centru de sănătate mintală, primăria suportând doar modernizarea spaţiilor, nu şi dotarea acestuia.

„Deja au început lucrările ce constau în modernizarea unei părţi din parterul spitalului din strada Progresului. Acolo va funcţiona Centrul de Sănătate Mintală care are nevoie de cinci spaţii. În prezent avem doar un laborator de sănătate mintală, însă acum va fi extins”, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean.

Directorul medical al spitalului, Diana Marcoci, spune că se impune un astfel de centru întrucât pe secţia de psihiatrie sunt tratate doar cazurile acute. „Secţia deserveşte cazurile acute, noi în acest centru vom deservi cazurile cronice şi cazurile care nu necesită internare. Pe acest Centru de Sănătate Mintală o să facem şi spitalizare staţionară care presupune că pacientul vine la ora 08.00 şi pleacă la ora 15.00, face terapie ocupaţională şi psihoterapie”, a declarat Diana Marcoci, directorul medical al spitalului.

Centrul de Sănătate Mintală va fi deservit de un singur medic psiholog şi vor mai fi angajaţi un asistent medical şi un ergoterapeut.

Vizualizări: 2,363

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: