Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu Jiu,  implicat într-un proiect Erasmus+KA2

Pe 7 decembrie, la CSEI Târgu Jiu, în cadrul Cercului pedagogic al cadrelor didactice din învățământul special şi special integrat, a avut loc diseminarea primei activități, întâlnirea transnațională a proiectului SOUND, proiect în cadrul Programului Erasmus+, Acțiunea Cheie 2, Proiect de parteneriat strategic între şcoli, întâlnire ce a avut loc în Antalya, Turcia, unde au participat cei patru membri ai echipei de proiect, prof. Vlădoiu Adela, director, prof. Baiu Nicu, prof. Sgondea Simona și prof. Bogdan Roxana.

În proiect sunt 6 parteneri, Turcia - Mustafa Asim Cula Ortaokulu, Antalya, coordonatorul proiectului, România - Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu Jiu - Gorj, Spania - IES Politecnico Jesus Marin, Malaga, Italia – Instituto Instruzione Secondaria Superiore, E. Fermi, Lecce, Portugalia - Agrupamento de Escolas Vieira de Araujo, Vieira de Minho, Polonia – Gimnazjium 3 z Oddzialami Integracyjnymi, Cieszyn, în calitate de parteneri.

Coordonatorul proiectului, prof. Vlădoiu Adela, spune că proiectul este un schimb de bune practici, cu perioada de derulare 1 septembrie 2017-31 august 2019, şi are ca principal scop depășirea barierelor privind elevii cu nevoi speciale din învăţământul special, care se confruntă cu discriminarea, fapt ce le restricționează participarea la viața socială în condiții de egalitate cu ceilalți în fiecare zi, cât și creșterea calității cadrelor didactice care lucrează în acest domeniu, dezvoltarea abilităților prin schimbul de bune practici a procedurilor de predare și evaluare, pentru a consolida o dimensiune europeană în comunitatea școlară și locală.

Timp de 5 zile, profesorii din şcolile partenere au discutat toate aspectele importante pentru implementarea, diseminarea şi evaluarea proiectului, stabilindu-se de comun acord datele pentru toate activităţile de învăţare ce urmează a fi derulate. Școala din România va găzdui a treia activitate de învăţare, în octombrie 2018.

 Coordonator  proiect, prof. Vlădoiu Adela

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu Jiu

Vizualizări: 1,142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: