CEO ar putea lua cărbune de la microcariere. Cine o spune!

Declarație îngrijorătoare a senatorului Dian Popescu. Acesta a spus la Radio Infinit că CE Oltenia mai are cărbune pentru o zi și jumătate! Mai mult, acesta sfătuiește conducerea CE Oltenia să meargă să discute cu proprietarii microcarierelor din zona Motru pentru a antama cărbunele acestora, deoarece compania energetică ar putea avea probleme în a asigura energia.

„Să se ducă la microcarierele din Motru să vorbească de acum cu ei, să vadă ce stocuri au, în caz că au probleme. Micii producători de cărbune din Motru. Să se ducă să-i antameze, pentru că dacă vine o iarnă grea România are nevoie de energie. Singurii care pot echilibra sistemul energetic național sunt cei din CE Oltenia. Au cărbune în stocuri de o zi jumătate”, a declarat senatorul. Și directorul companiei, Ionel Ilie, a confirmat că stocurile nu sunt la capacitate, însă asigura că situația nu este gravă. În plus, declarații potrivit cărora compania mai are cărbune pentru o lună au fost confirmate în parte de companie. CEO a spus, la solicitarea Pandurul, că are cărbune pentru 30 de zile, dar că se excavează continuu.
Senatorul Dian Popescu a identificat și un vinovat pentru situația lipsei cărbunelui din depozite. Daniel Antonie, directorul Diviziei Miniere. „Dacă vrea să întindem coarda îi voi cere demisia domnului Antonie în Senatul României. Să spună care sunt stocurile. Să nu mai spunem cum a fost numit. Nu a fost selectat, a fost numit la presiunea lui Florin Cârciumaru și Ion Călinoiu de Ciurel. Să-l întrebați pe Ciurel”, a mai spus Dian Popescu, senator ALDE.
Activitatea de minerit din CE Oltenia traversează o perioadă foarte grea, cu unități blocate de lipsa fronturilor de lucru, lipsă de investiții, organizare haotică și promovarea pe funcții a unor persoane care nu pot face performanță.

Vizualizări: 1,660

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: