CEO împădureşte cinci hectare ca să defrişeze unul

Aproape zece mii de hectare distruse de minerit au fost redate circuitului agricol sau silvic, a anunţat Complexul Energetic Oltenia. Compania nu a precizat câte hectare au fost distruse de la înfiinţare şi până în prezent. Normele de mediu sunt tot mai stricte, astfel că în prezent compania plăteşte împădurirea a cinci hectare pentru a putea defrişa unul.

În ultimii cinci ani, au fost împădurite suprafeţe de şase ori mai mari decât cele defrişate. „CE Oltenia, în cei 5 ani de funcţionare, a plantat circa 685 ha pădure de salcâm, în timp ce doar 108 ha au fost scoase din fondul forestier naţional. În acest moment, se află în curs de amenajare încă 220 ha, din care 60 ha reprezintă împăduriri, iar în cursul anului 2017 au fost efectuate demersurile necesare derulării unor proiecte pe suprafaţa totală de 810 ha, din care 110 ha pentru împăduriri”, arată CE Oltenia.

Suprafaţa totală de teren redată în circuitul economic de la începutul activităţii miniere în Bazinul Olteniei este de 9700 ha, din care 3800 ha au fost redate in circuitul silvic. „Preocuparea pentru refacerea mediului, la nivelul unităţilor miniere ale CE Oltenia, a fost continuă şi cu rezultate dovedite, cu precizarea că împăduririle efectuate nu constituie o obligaţie aferentă Codului Silvic, iar pentru fiecare hectar de teren scos din fondul forestier naţional, compania plăteşte taxe care ar permite împădurirea unei suprafeţe de 5 hectare”, mai arată comunicatul companiei.

Vizualizări: 858

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: