Cererea de eliberare a doi romi, respinsă de procurori

Doi gorjeni arestaţi pentru trafic de minori rămân după gratii, deşi le-au cerut judecătorilor eliberarea pe motiv că au copii minori acasă de întreţinut. Cererea celor doi a fost respinsă, întreaga grupare rămânând în arest preventiv.

Cei doi, Tamara Rostas şi Marius Pardelean Lăcătuşu sunt arestaţi preventiv în dosarul clanului Călina, în care o grupare de romi din Târgu Jiu, formată din peste 10 persoane, a fost trimisă după gratii de procurorii DIICOT. Aceştia au racolat minore şi adolescente din diferite judeţe ale ţării pe care le-au obligat să se prostitueze apoi în Italia şi Spania, dar şi într-un bar din Târgu Jiu. Nu mai puţin de 28 de fete au fost victime ale grupării respective, membrii clanului fiind acuzaţi de prostituţie, proxenetism, trafic de persoane şi asociere într-o grupare infracţională.

Tamara Rostas şi Marius Pardelean Lăcătuşu i-au cerut judecătorului de caz punerea în libertate pe motiv că trebuie să aibă grijă de copii lor, copii pe care, de câteva luni îi îngrijeşte statul. Amândoi au spus că sunt gata să respecte orice restricţie le-ar impune magistraţii.

"O asemenea cerere nu ar fi întemeiată. Sigur că au copii, dar ei au luat o minoră de 11 ani sub pretextul asigurării unui viitor mai bun decât în familia naturală, au luat-o şi au îndreptat-o şi constrâns-o pe minoră spre prostituţie, ducând-o în străinătate, în Italia şi Spania. Ei au mai beneficiat de măsura judecării în stare de libertate, dar s-a dovedit că, în perioada respectivă au încercat să influenţeze martorii cu acte de intimidare", a declarat procurorul DIICOT din acest dosar.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: