Cererea de eliberare a lui Dan Voiculescu, respinsă

Dan Voiculescu rămâne în arest, după ce Tribunalul București a respins definitiv cererea acestuia de eliberare condiționată. Acesta poate depune o nouă cerere în luna mai 2017. Voiculescu execută din 8 august 2014 pedeapsa de zece ani de închisoare primită în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare.

Instanţa a stabilit că Dan Voiculescu nu poate fi în prezent eliberat condiţionat, dar a scurtat cu patru luni termenul la care poate formula o nouă cerere. "Admite contestaţia formulată de Dan Voiculescu. Desfiinţează în parte sentinţa penală, în sensul că reduce termenul de reiterare după data de 24.05.2017. Menţine celelalte dispoziţii”, se arată în decizia Tribunalului Bucureşti.

În primă instanţă, Judecătoria Sectorului 5 a respins, în 13 decembrie 2016, solicitarea lui Dan Voiculescu şi a decis ca el să mai poată depune o nouă cerere în septembrie 2017. Judecătorul a arătat în motivarea deciziei că Dan Voiculescu a profitat de carenţele legislative pentru a obţine cât mai uşor zile libere şi a dat ca exemplu că a câştigat 60 de zile pentru două studii la care a lucrat patru ore. (A.A.)

Vizualizări: 486

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: