Chetă pentru Sărbătoarea păstrăvului de la Tismana. Primarul oferă o damigeană de vin!

Orașul Tismana va îmbrăca straie de sărbătoare sâmbătă, 25 martie, de Blagoveştenie. Autoritățile locale se pregătesc de bâlciul de Buna Vestire, dar și de Sărbătoarea Păstrăvului. Vor fi oferite 400 de porții de peşte cu mămăliguţă, iar primarul Marian Slivilescu promite că va aduce și în acest an damigeana cu vin de acasă pentru a-i cinsti pe invitați.

Pentru a prezenta potențialul piscicol al orașului Tismana, dar și pentru a atrage un număr cât mai mare de turiști în zonă, autoritățile locale organizează anual, în data de 25 martie, atunci când se sărbătorește Bunavestire, Sărbătoarea Păstrăvului. Primarul Marian Slivilescu speră ca în acest an păstrăvăriile din zonă să vină cu mai multă marfă decât în anii trecuți. „Sperăm să vină agenții economici cu păstrăv. Întotdeauna am avut problema asta, au venit cu câteva kilograme de frica controalelor. Noi oricum cumpărăm, dar să vină să expună. O să discut cu cei de la silvic, cu cei care au păstrăv afumat, să-i rog să aducă măcar păstrăv afumat. De fiecare dată indică vizitatorilor să se ducă să cumpere de la păstrăvărie”, a declarat primarul orașului Tismana. 

Distracţie şi voie bună

Sâmbătă vor fi prezenți la Tismana, la târgul de primăvară, comercianți din oraş, dar şi din localitățile învecinate. Vor vinde aici semințe, legume, produse lactate, și altele. Bâlciul se va desfășura pe marginea lacului Hidroelectrica din zonă. În centrul civic vor dansa și vor cânta artiștii Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu, de la secțiile locale. „O să dăm iarăși un pic de mămăliguță cu pește la oameni. Cu vin de la mine din beci. În fiecare an aduc, acum voi aduce tot 50 de litri. Mă ajută și consilierii, fiecare a contribuit, și financiar, și cu vin. Nu sunt cheltuieli care pot fi făcute din bugetul local. Gustarea pe care o dăm este numai din contribuția consilierilor și a mea”, a explicat primarul Marian Slivilescu. 

Galerie foto


Vizualizări: 4,342

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: