Chifteluţe de post

Trei reţete delicioase de chifteluţe care se prepară repede şi din ingrediente simple, numai bune pentru o masă gustoasă din Postul Crăciunului. Poftă bună!

Ingrediente: 5-6 cartofi fierţi în coajă, 2 morcovi fierţi, 3-4 căţei de usturoi, mărar, sare, piper, făina de grâu şi griş.

Se fierb morcovii şi cartofii, se curăţă de coajă, se pasează, se pune usturoiul pisat, mărarul, sarea şi piperul şi se leagă compoziţia cu făină de grâu sau griş. Se modelează chiftelele, se dau prin griş şi se prăjesc în ulei încins.

Ingrediente: 3 cartofi mari, 4-5 cepe micuţe, o căpăţână usturoi, 300-400 g ciuperci proaspete, 1-2 linguri făină, oregano, cimbru, piper, o legătură mărar şi o legătură pătrunjel.

Cartofii se dau pe răzătoarea mare, usturoiul se pisează, ceapa, ciupercile, mărarul şi pătrunjelul se toacă mărunt. Se amestecă ingredientele cu piper, oregano, cimbru şi se pun 1-2 linguri de făină cât să se lege compoziţia. Se formează chiftele care se dau prin făină şi se pun la prăjit în uleiul încins.

Ingrediente: 1 kg ciuperci curăţate, spălate, fierte şi scurse bine, 2 cartofi mari, un morcov mai mare, 4 căţei usturoi, pătrunjel verde, mărar, sare, piper, ulei, pesmet, făină.

Se fierb cartofii şi morcovul în apă rece, se curăţă şi se pasează. Amestecă într-un bol ciupercile trecute prin maşina de carne, legumele pasate, verdeaţa tocată, căţeii de usturoi pisaţi, sare şi piper. Omogenizează şi adaugă 4 linguri de pesmet. Se amestecă bine şi se obţine un amestec destul de tărişor. Se dă la rece pentru 20 de minute. Se formează chifteluţe date prin făină, pe care le aplatizezi, şi le pui la prăjit în uleiul încins.

Vizualizări: 7,044

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: