Cinci semne că ai probleme cu rinichii

Rinichii sunt extrem de importanți în funcționarea organismului uman. Iar atunci când aceștia sunt amenințați, nimic nu mai funcționează cum trebuie.

Cele mai frecvente semne de leziuni renale sunt următoarele:

Oboseală

Rinichii sunt responsabili pentru producerea de eritropoietina, un hormon care ajută la formarea celulelor roșii care transportă oxigenul. În cazul în o persoană are un număr redus de celulele roșii atunci se instalează anemia.

Probleme ale funcției urinare

Problemele cu rinichii duc la probleme urinare. Astfel, poate apărea urinarea frecventă, noapte, sub formă de spumă sau urina spumoasă.

 Pe de altă parte, există posibilotatea să experimentezi simpotome opuse, cum ar fi urinarea mai rar și puțin. Dacă urina are culoare închisă , sânge sau dificultate la urinare atunci trebuie să faci un control mai amănunțit.

Umflăturile în anumite părți ale corpului

Din moment ce rinichii nu elimină deșeurile din organism, lichidul suplimentar se acumulează în anumite părți ale corpului, cum ar fi fața, mâini, glezne și picioare.

 

Uscăciunea, erupții cutanate și mâncărime

În cazul în care funcția rinichilor este perturbată, toxinele se acumulează în sânge și provoacă uscarea pielii, mâncărimi persistente și erupții cutanate. Ar trebui să nu ignorați aceste semne și să le trateze cu unele creme sau unguente, deoarece problema va persista până când i se adreseze în mod corespunzător.

Dureri de spate inferior

Simptomul cel mai cunoscut este durerea de spate, inițial doar pe o parte, iar apoi pe ambele părți.

În scopul de a rezolva problemele de rinichi și de a restabili activitatea lor corectă, trebuie să faceți unele schimbări în stilul de viață, consumând mâncare sănătoasă și evitând produsele bogate în cadmiu. De asemenea, ar trebui să bei multe lichide, apă și sucuri proaspăt stoarse, cum ar fi suc de afine neindulcit. De asemenea, sunt eficiente și ceaiurile de plante medicinale precum coada calului , mătase de porumb, rădăcină de brusture, boabe de ienupăr.

Vizualizări: 5,204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: