Cine concertează la Târgu Jiu de „Zilele Oraşului”

Tâgujienii sunt chemaţi la distracţie începând de săptămâna viitoare, când vor debuta "Zilele Oraşului". Ca în fiecare an, şi de această dată au fost organizate fel de fel de manifestări, care mai de care mai interesante. Cel mai aşteptat moment este cel care va marca închiderea festivităţilor, respectiv spectacolul care va avea loc duminică, 22 mai. Atunci sunt aşteptaţi să întreţină atmosfera Delia şi Cabron.

Programul de desfăşurare al Zilelor Oraşului la Târgu Jiu va debuta în data de 17 mai când, pe strada Victoriei, va avea loc deschiderea oficială a Târgului Meşterilor Populari Olteni. Spre seară, în zona centrală, se va desfăşura Festivalul Naţional de Muzică Uşoară şi Folk "Coloana Infinitului". Deschiderea oficială a Zilelor Municipiului va avea loc de la orele 22, când în Piaţa Prefecturii va avea loc un spectacol de sunet și lumini. Practic, vor fi prezentate imagini inedite din arhiva România Film care vor rula pe faţada Prefecturii, cu Arethia Tătărăscu, vizita Regelui Carol la Târgu Jiu sau cu mama Ecaterinei Teodoroiu. Miercuri va avea loc un spectacol organizat de Liceul de Artă "Constantin Brăiloiu" în amfiteatrul din zona centrală. Va urma o seară de muzică şi poezie românească la Biblioteca Județeană, moment în care Sergiu Cioiu va lansa şi o carte. Seara, comunitatea Târgu Jiu de Odinioară va reface dintr-un mash de mari dimensiuni hotelul Tioc, care a existat cândva vis-a-vis de clădirea în care funcţionează Teatrul "Elvira Godeanu".
Joi, 19 mai, va avea loc festivitatea de dezvelire a stelei dedicate unei personalităţi gorjene pe Aleea Nemuritorilor. De această dată va fi oferită în amintirea lui Alexandru Ștefulescu.
Vineri va fi o prezentare a patrimoniului Universității "Constantin Brâncuși", la care sunt așteptați directori de licee din Oltenia, dar și din Valea Timocului (Serbia). Spre seară, pe Insuliță vor oncerta artiștii Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu, dar și cei ai Ansamblului Profesionist Doina Gorjului. Invitat special al manifestării este solista Ileana Ciuculete. În paralel cu spectacolul se va desfășura şi Procesiunea închinată Sfinților Împărați Constantin și Elena, protectorii municipiului Târgu Jiu.
Sâmbătă, 21 mai, de la orele 17, în Piața Prefecturii, se va desfășura parada liceelor și un flash mob.

Cort uriaş montat pe Insuliţă
În fiecare zi în perioada 17-22 mai, pe Insuliță vor avea loc manifestări. Pentru prima dată, anul acesta va fi amenajat de către sponsorii evenimentului și un cort de dimensiuni mari, de 60x40m. Scena pe care vor concerta artiștii va fi amplasată în interior, unde vor exista și mese. De jur împrejur vor fi prezenți comercianţii cu fel de fel de produse. Zilele Municipiului Târgu Jiu din acest an se vor încheia duminică cu un concert la care vor cânta Delia Matache, Cabron, dar și trupa locală Korsar.
Administrația locală din Târgu Jiu a pus la bătaie anul acesta suma de 150.000 lei pentru organizarea "Zilelor Orașului".

Vizualizări: 3,750

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: