Cine vânează funcţiile de prefect şi senator de Gorj

Două evenimente politice de pe final de an au perturbat sărbătorile pesediștilor care au stat cu gândul la postul de senator lăsat liber de Toni Greblă, dar și de cel de prefect de Gorj, ce va fi vacantat în câteva luni, după cum a anunțat chiar actualul prefect Claudiu Teodorescu. Dacă în 2014 Ciprian Florescu va deveni prefect de Gorj, așa cum se vehiculează, atunci va fi bătaie și pe postul de vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj, pe care-l ocupă acum.

Liderii PSD nu au hotărât candidatul pentru postul de senator, lăsat liber de Toni Greblă, care a devenit judecător la Curtea Constituțională Română. Chiar și așa, în fiecare zi apare câte un doritor. Prima persoană vehiculată pentru acest post a fost primarul de Târgu Jiu, Florin Cârciumaru. El a negat informația apărută în presă, însă în particular le spune colaboratorilor că ar vrea să candideze.

Aglomerație la PSD

Dar, primul care și-a depus candidatura la PSD Gorj a fost consilierul județean Alecu Drăgoi. Și numele lui Andrei Maioreanu, consilier PSD, și director Hidroserv, a apărut pe lista doritorilor pentru Senat. Imediat a apărut în scenă și şefa femeilor, Elvira Șarapatin. Un posibil candidat era dat și vicepreședintele Consiliului Județean Gorj, Ciprian Florescu. Asta până în ziua în care actualul prefect Claudiu Teodorescu a anunțat public că nu-l prind alegerile prezidențiale la Prefectura Gorj.

Pesediștii s-au repoziționat. O candidatură la Senat ar însemna voturi și nu toți sunt capabili să le ia, chiar și cu PSD în spate, dar o numire la Prefectura Gorj stă în pixul lui Victor Ponta. Pentru Prefectura Gorj, candidați par să mai fie Sorin Arjoca, fostul subprefect de Gorj, actual consilier al lui Ion Călinoiu, și Alin Văcaru, director adjunct la Minprest SA.

Interesant este că la Senat și PNL Gorj vrea să-și pună candidat, separat de PSD Gorj. Candidatul ar putea fi Claudiu Săftoiu, fostul director de la TVR. PDL Gorj ar putea ieși la aceste alegeri cu primarul Liviu Cotojman de la Roșia de Amaradia.

ALEGERI

Deocamdată nu se cunoaște data la care vor fi organizate aceste alegeri. Este posibil ca alegeri pentru colegiul de Senat să fie odată cu cele europarlamentare, în luna mai.

Vizualizări: 208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: