Cineva și-a bătut joc de PSD. Rău de tot!

39 de parlamentari PSD au propus nici mai mult, nici mai puțin decât dezincriminarea unei infracțiuni de abuz sexual, mai exact cea privind folosirea funcției pentru a obține favoruri sexuale. Asta într-un proiect în care mai erau trecute la grămadă pragul de 200.000 de euro la abuzul în serviciu și închisoarea la domiciliu pentru cei trecuți de 60 de ani.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, cel care a inițiat proiectul, a fost nevoit să recunoască faptul că nici măcar nu l-a citit. Zice că a fost făcut de niște specialiști, foști judecători, foști procurori, el fiind doar semnatar. Doar semnatari s-au dovedit a fi și ceilalți 38 de parlamentari care au semnat în calitate de co-inițiatori. Cu toții s-au apărat spunând ba că nu au semnat, ba că au semnat dau nu au citit, ba că au vrut să își facă și ei norma la numărul de inițiative, să aibă cu ce se lăuda în fața electoratului. Râd și curcile de noi, a spus unul dintre parlamentarii din rușinoasa listă, pe care se regăsesc și doi parlamentari de Gorj, Elvira Șarapatin și Mihai Weber.

Ce spun pesediștii după apariția scandalului în presă? Iată câteva declarații: Este o aberație din toate punctele de vedere (Liviu Pleșoianu); Am fost greşit informată de către colegul meu (Aida Căruceru); Mi se pare o tâmpenie să dezincriminezi abuzul sexual (Matei Suciu);  E o prostie, nu poate rămâne așa (Mihăiță Vîrză); Nu poate fi așa, cred că ați interpretat dumneavoastră greșit (Rodica Paraschiv).

Nu, nu a interpretat nimeni greșit. Mai degrabă cineva și-a bătut joc de ei și a vrut să demonstreze că parlamentul e o turmă de oameni care nu gândesc, cărora nu le pasă și care semnează și votează orice, după cum dictează șefii de partid. Din păcate, astfel de derapaje grave vor rămâne nesancționate de electorat. Într-o gălăgie generală, oamenilor le este imposibil să mai distingă dacă și care sunt oamenii de calitate din politică. Vor merge din nou pe mâna primarilor, a televiziunilor și vor alege la fel sau chiar mai rău. Dacă partidele nu vor scoate impostorii din liste, oamenii îi vor valida iar și iar.

Vizualizări: 1,778

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: