Cioplitor în lemn din Crasna, invitat la Paris

Meşter în arta lemnului, Nicolae Rotaru din Crasna a fost invitat să vorbească despre arta gorjenească în cadrul unei expoziţii ce va avea loc, în primăvară, în capitala Franţei. Artistul i-a cunoscut pe reprezentanţii Asociaţiei Române de Sprijin şi Dezvoltare din Paris în 2017, la un târg internaţional de turism. „Sunt nişte oameni inimoşi, de la noi, din Cluj, care au parteneriat cu Primăria Parisului şi nu numai. Cu ocazia târgului de la Madrid, am luat legătura cu Ciprian Rusu, vicepreşedinte al ARSD Paris, şi mi-a zis că în măsura în care le intră bani, fonduri, în aprilie-martie, o să fiu invitat acolo, într-un mare expozeu în parteneriat cu Primăria Parisului, în care să le explic lucruri privitoare la ceea ce facem noi”, a explicat Nicolae Rotaru.

Artistul are 69 de ani, este din Crasna, şi face parte din a treia generaţie de cioplitori în lemn. Nicolae Rotaru a participat, ca reprezentant al judeţului Gorj, la Târgul Internaţional de Turism „Feria Internacional de Turismo-FITUR”, eveniment care s-a desfăşurat la Madrid, în perioada 17-21 ianuarie 2018.

Meşterul popular va îndruma 25 de romi din comuna Polovragi „cu scopul de a salva acest brand naţional, această minune, lingura şi fusul”, spune Nicolae Rotaru.

Artistul şi-a propus ca din toamnă să îi iniţieze şi pe cei din Albeni în tainele cioplitului în lemn.

Vizualizări: 2,842

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: