Ciorbă de burtă falsă

O reţetă gustoasă de post. 

Ingrediente: 500 g ciuperci pleurotus; o ceapă mare; 2 morcovi mari; 2-3 gogoșari în oțet; 1 lingură făină; 2 linguri ulei; sare; piper; oțet; usturoi; ardei iute.

Se pune la fiert, în circa 2 litri de apă, o ceapă tocată mărunt, împreună cu un morcov și jumătate curățat și tăiat în două.
O jumătate de morcov se dă pe răzătoare și se călește în 2 linguri ulei. Se spală ciupercile și se taie fâșii subțiri, ca la ciorba de burtă. După ce au fiert morcovul şi ceapa, scoatem morcovul și adăugăm ciupercile. Lăsăm să fiarbă circa 10 minute. Adăugăm gogoșarii din oțet tăiați fâșii foarte subțiri, făina dizolvată în puțină apă, morcovul călit și oțet după gust.

Se condimentează cu sare şi piper. Ciorbiţa se serveşte fierbinte cu mujdei de usturoi și ardei iute.

Poftă bună!

Vizualizări: 3,035

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: