Ciprian Florescu: Vor exista schimbări la Instituţia Prefectului

Ciprian Florescu a demisionat, marţi, din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi din funcţiile politice pentru a putea fi promovat prefect. Acesta a anunţat că va veni cu schimbări în instituţie şi cu un alt mod de lucru. Florescu nu a vorbit, însă, despre persoana care urmează să-i ocupe locul la Consiliul Judeţean. Ciprian Florescu a fost numit joi, în şedinţa de Guvern, în fruntea Prefecturii Gorj.

Reporter: Sunteţi noul prefect al judeţului Gorj. Ce aşteptări aveţi de la această funcţie?

Ciprian Florescu: Îmi doresc din suflet să fie o perioadă bună, să fie o perioadă în care să îndepărtez orice îndoieli care au venit din partea unora care n-au avut încredere în mine, poate chestiuni fireşti pentru unii dintre ei. Să sperăm că lucrurile vor merge într-un mod normal şi firesc, care să avantajeze viaţa publică a judeţului Gorj.

Rep.: Pentru a putea fi numit în funcţia de prefect a trebuit să deveniţi funcţionar public. În ce funcţie aţi fost promovat?

C.F.: În urma unui concurs am fost promovat consilier principal la Direcţia Patrimoniu şi Investiţii din cadrul Ministerului Educaţiei. Am demisionat marţi şi din Consiliul Judeţean şi din partid. Acum sunt apolitic, după atâţia ani de politică e puţin anapoda să vorbeşti de o îndepărtare totală, dar asta presupune funcţia, mă voi supune tuturor cerinţelor acestei funcţii şi voi încerca să fiu un factor de echilibru atât cât este posibil.

Rep.: Aţi avut emoţii când aţi demisionat din funcţiile politice?

C.F.: Vă mărturisesc că n-am trecut de mult prin astfel de emoţii, am avut păreri de rău în sensul că am crescut în Partidul Social Democrat, am muncit în Partidul Social Democrat, s-au creat o mulţime de relaţii între mine şi oamenii de acolo, am simţit că plec dintr-o familie care mi-a dat asigurări că oricând voi avea uşa deschisă să mă întorc.

Rep.: Veţi face schimbări la nivelul Instituţiei Prefectului?

C.F.: Prima schimbare sunt eu. Modificări vor exista în toată instituţia, plecând de la modul de lucru şi până la nivelul de colaborare. În acest moment, nu pot să vă spun mare lucru. Trebuie să aşteptăm să luăm pas cu pas etapele ce urmează a fi parcurse.

Rep.: Ştiţi cine va veni în locul dumneavoastră, la Consiliul Judeţean?

C.F.: Nu ştiu, discuţii au tot fost, dar sper să vină cineva care să facă treabă. Am convingerea că oricare din foştii mei colegi, consilieri judeţeni din Partidul Social Democrat, care va accede în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean îşi va îndeplini cu brio atribuţiile.

A consemnat Daiana MILITARU

Vizualizări: 1,584

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: