Circ politic la dezbaterea de la Sadu

Dezbaterea de la Bumbeşti-Jiu pe tema închiderii spitalului s-a transformat într-o dezbatere politică. Primarul localităţii este acuzat că vrea să politizeze închiderea acestui spital. De asemenea este acuzat de consilierii locali că nu a făcut toate demersurile pentru ca spitalul sa nu fie închis. Consilierii locali ameninţă acum cu demisia în cazul în care spitalul va fi închis.

Deşi primarul localităţii Bumbeşti Jiu a spus tuturor cetăţenilor prezenţi la dezbaterea publică că nu vrea ca această consultare să devină una cu tentă politică, până la urmă totul a devenit un circ politic.  „Această dezbatere are scop nobil, să nu o transformăm în nici un fel într-o întâlnire politică”, a spus în deschiderea dezbaterii Constantin Bobaru.

Consilierii din localitate sunt de părere că primarul a început demersurile pentru păstrarea unităţii spitaliceşti prea târziu, după ce Guvernul a decis transformarea spitalului în cămin de bătrâni. Astfel, în condiţiile în care Ministerul Sănătăţii nu va fi de acord nici cu ultima propunere făcută de autorităţile locale din Bumbeşti Jiu, aceea de a păstra spitalul ca secţie externă a Spitalului Judeţean din Târgu Jiu, consilierii spun că vor demisiona.  „Promit şi propun această provocare, vă dau cuvântul meu, dacă consiliul local nu reuşeşte să salveze spitalul, propun retragerea şi depunerea demisiei. Primarul a politizat situaţia cu spitalul, vrea să-şi asume el meritele pentru demersurile care s-au făcut pentru păstrarea acestuia”, a declarat Eftimie Popescu, consilier local din Bumbeşti-Jiu. 

Localnicii vor spital, nu azil

Cei peste 300 de cetăţeni din Bumbeşti-Jiu prezenţi la dezbaterea pe tema viitorului unităţii spitaliceşti şi-au exprimat clar dorinţa ca Spitalul din Bumbeşti-Jiu să-şi păstreze destinaţia. „Vrem ca spitalul să rămână. Mi-a fost o dată rău, am mers la spital şi m-au pus pe picioare. Nu suntem de acord cu desfiinţarea lui. Nu avem nevoie de cămin de bătrâni”, a spus Pantelimon Ţundrea, localnic din Bumbeşti-Jiu.

Ultimul cuvânt în acest sens îl are tot Ministerul Sănătăţii, care la începutul săptămânii viitoare va da un răspuns, respectiv dacă Spitalul din Bumbeşti Jiu va rămâne secţie externă a Spitalului Judeţean din Târgu Jiu sau  va fi transformat în cămin de bătrâni.  

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: