Circa 20 de directori şi sindicalişti din CE Oltenia, în preaviz

Circa 20 de persoane din CE Oltenia, în principal directori sau lideri sindicali, au primit preavizele, fiind concediaţi în cadrul restructurărilor de anul acesta. Pe lângă directorii aduşi din Bucureşti, Daniel Dragomir şi Radu Pop, au mai fost daţi afară sindicaliştii Gheorghe Etăgan, Marcel Dobrogeanu şi Corneliu Gârjoabă. Pe listă mai este şi directorul de la Tismana, pesedistul Nicolae Cilibiu, dar şi liberalul Gheorghe Grivei.

  

Directorul companiei, Ionel Ilie, a semnat, vineri, preavizele pentru aproape 20 de angajaţi, directori şi lideri sindicali. De anul acesta, liderii sindicali nu mai sunt protejaţi de lege şi pot fi concediaţi, ca orice fel de angajat.

Actul adiţional semnat între sindicate şi administraţie prevede că pleacă din companie angajaţi cu detaşare, pe perioadă determinată, cei care cumulează pensia cu salariu, care sunt aproape de pensionare, etc.

Pe listă se mai află şi Nicolae Cilibiu, directorul carierei Tismana, fost liberal trecut în barca pesediştilor. De asemenea,  consilierul PNL Gorj Gheorghe Grivei este şi el pe lista de concediaţi deoarece îndeplineşte condiţiile de pensionare.

Scoaterea de pe listă cu pile, confirmată 

Primii concediaţi au fost directorii Dragomir şi Pop, pentru că erau angajaţi pe perioadă determinată. Ulterior, a venit şi rândul unor sindicalişti, unii îndeplinind condiţiile de pensionare încă din 2011. Este cazul liderului de la ELCFU Rovinari, Marcel Dobrogeanu. În favoarea lui ar fi intervenit pentru scoaterea lui de pe listă, de-a lungul anilor, Constantin Lăzăroiu, Gheorghe Etăgan şi Ion Ruşeţ. Ion Ruşeţ susţine că reproşurile aduse la adresa lui sunt  nefondate. „Este o acuzaţie nefondată. Nu am intervenit şi nu voi face niciodată asemenea intervenţii. Pentru clarificări ar trebui să vă adresaţi Direcţiei de Resurse Umane”, a comentat Ion Ruşeţ. Concediat va fi şi Corneliu Gârjoabă. Deocamdată nu a primit preavizul pentru că se află în concediu, în Grecia. Gârjoabă aştepta răspunsul pentru şefia Direcţiei de Resurse Umane şi de fapt a fost dat afară. “Am înţeles că mi-ar fi dat preaviz ca să mă concedieze. Dar în condiţiile în care nu am rezultatul la concurs, cum să mă pensioneze”, se întreabă Gârjoabă.

În total, numărul celor care vor părăsi societatea depăşeşte de 800, cei mai mulţi fiind persoane aproape de pensie.

Atac la Etăgan

Pe lista de concediaţi se mai află şi sindicalistul Gheorghe Etăgan, lider al Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME). Colegul său de federaţie, Constantin Mitrescu, susţine că pe Marcel Dobrogeanu, dar şi pe Gheorghe Etăgan i-a salvat de la concediere şi Laurenţiu Ciurel, fostul manager al CE Oltenia. Mitrescu a declarat că Etăgan a subevaluat acţiunile pe care Olservmin le avea la Hotel Mina pentru a vinde la preţ de nimic către CE Oltenia. “Etăgan l-a ajutat pe Ciurel cu Rânca. Olservmin avea 40% din Hotel Mina, ca să cumpere complexul cu 600 de mii de lei, pentru că Olservmin era în insolvenţă. Etăgan era administrator special şi administrator juridic Siomax. Şi Ruşeţ l-a dus pe Etăgan în faţa lui Ciurel şi au aranjat să facă un raport de evaluare pe sumă mică. Face raport de evaluare pe 2,4 milioane, după o săptămână pe 600 mii de lei, cumpără complexul şi după aceea la o săptămână face raport de evaluare şi creşte iar la 2 milioane de lei. Asta l-a salvat pe Etăgan. Scrie în raportul de evaluare că se depreciază doar acţiunile Olservmin pentru că e în insolvenţă. Culmea. Evaluarea e aceeaşi, indiferent de postura clădirii, nu este influenţată de insolvenţă”, a declarat Mitrescu.

Galerie foto





Vizualizări: 8,640

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: