Circul politic, cenzurat în documentele oficiale ale primăriilor

Consilierii locali fac circ la ședințe, dar asta nu apare în procesele verbale ale ședințelor. Târgu Jiu și Motru sunt deja renumite pentru gâlceava dintre consilieri, dar dacă citești procesele verbale, în care doar teoretic se consemnează tot ce se întâmplă, ai impresia că ședințele sunt unele civilizate.

Un exemplu de cenzură este la Târgu Jiu, acolo unde, în ședința din 30 octombrie, un consilier local de la PSD a țipat minute în șir la doi cetățeni, cărora le-a interzis să vorbească. Vă reamintim cum striga președintele de ședință Mihai Gherghe la cetățeni: „Doamnă, vă rog frumos să ieșiți afară. Ieșiți afară. Deja ați depășit bunul simț. (...) Vă rog să ieșiți acum. Vă rog frumos să ieșiți afară. Nu mai aveți niciun drept să vorbiți. (...) Vă rog frumos ieșiți afară. Aici noi decidem. (...) Vă rog frumos, ieșiți afară. Pentru ultima dată vă spun”.

Ce s-a consemnat în procesul verbal? „Ia cuvântul domnul secretar (...) Domnul avocat Bădița Nicolae solicită să ia cuvântul. Domnul președinte de ședință Gherghe Mihai Alexandru îi dă voie să ia cuvântul (...)”. Nimic, dar nimic despre o ceartă care a durat circa zece minute, nefiind singura parte care lipsește din procesul verbal.

Acuzațiile legate de bani, scoase din procesul-verbal

Ședință cu scandal a fost pe 26 octombrie și la Motru. Potrivit unor surse, a fost o ceartă în toată regula între viceprimarul Cosmin Morega și patronul de la barul Academie, Dănuț Simionescu. Viceprimarul i-ar fi strigat că are probleme cu capul, iar omul de afaceri i-a replicat că are o înregistrare pe care ar putea să o facă publică, dând de înțeles că i se cereau bani. Cosmin Morega a recunoscut la un post de radio o parte din discuție. „Dumnealui a adus niște jigniri la adresa consiliului local și la adresa mea, cu toate că nu am răspuns și am spus că nu este normal ceea ce face dumnealui. Consider că are o problemă. A recunoscut că are o problemă, că a picat în cap și a fost în comă. A fost singura discuție”, a spus viceprimarul la Radio Infinit.

Ce s-a consemnat în procesul-verbal de ședință, postat pe site-ul primăriei? „Au loc discuții contradictorii între domnul viceprimar și domnul Simionescu. Domnul Simionescu îi adresează acuze domnului viceprimar”, scrie în procesul-verbal.

Ședințele de consiliu local Târgu Jiu sunt înregistrate audio-video și pot fi urmărite de cei interesați pe pagina de internet a primăriei, în timp ce la Motru un astfel de demers inițiat de primarul liberal a fost respins de consilierii PSD.

Vizualizări: 2,123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: