Circulă de luni bune cu glonțul tras de Poliție în mașina sa. De ce nu o poate repara!

„Noroc” chior pentru un tânăr din Aninoasa care de luni de zile stă cu un glonț tras în mașina sa de către agenții care în vară îl opriseră pentru un control de rutină. Controlul presupunea și suflatul în fiolă, dar șoferul susține că tocmai asta le lipsea din dotare agenților în momentul în care l-au oprit, iar el, sătul să aștepte, a plecat spre casă. Oamenii legii s-au luat după el, i-au tras în mașină în timp ce el asculta muzică la volum mare și, astfel, s-a creat o întreagă tevatură care nici până acum nu a fost lămurită.

Cert este că Ionuț Safta are și acum o ditamai gaura în spoilerul autoturismului său, iar glonțul stă bine mersi înfipt în bancheta din spate, banchetă pe care, în momentul producerii evenimentului, dormea un prieten al șoferului, după cum spune acesta.

„Eu le-am spus când m-au oprit că am băut o bere, dar nu le-am zis și dacă era cu alcool sau fără, că nu m-au întrebat. Am spus că sunt de acord să suflu în etilotest, dar mi-au cerut să aștept până făceau rost de unul. Am stat circa un sfert de oră, le-am spus că o să plec, iar ei au zis că mă împușcă dacă mă mișc de acolo. Am luat-o din loc în cele din urmă, am dat muzica tare și mi-am văzut de drum. Acasă m-am dat la pat, că îmi era somn, iar a doua zi un unchi a venit la mine și m-a întrebat despre gaura din spoiler. Când ne-am uitat am văzut că era glonțul în banchetă și acolo e și acum. Mi s-a făcut chemare să vin la Poliție, m-am dus, au vrut să mă aresteze și le-a fost respinsă cererea că nu aveau probe, nu erau motive, iar de atunci eu stau cu glonțul înfipt în banchetă. Mă gândeam că se face vreo expertiză, ceva, dar nimic. Mi-au mai dat și o dovadă greșită pentru a repara mașina. E pe numărul unei alte mașini, a lui taică-miu, dar vă dați seama că în service nu mă pot duce cu dovada asta că nu e pe mașina mea. Glonțul e într-un Audi A4, iar dovada e pentru o Dacia veche, care a și fost vândută între timp”, spune tânărul.

Varianta IPJ

Polițiștii au o cu totul altă variantă, Inspectoratul Județean precizând că agenții au fost verificați în privința uzului de armă pe care l-au făcut în vară și totul a fost legal. În ceea ce-l privește pe șofer, acesta nu ar fi oprit la semnalele agenților și automat au pornit în urmărirea lui. Când l-au prins din urmă au tras focurile de avertisment, dar fără să îl oprească. Cert este că pe numele lui Safta a fost deschis dosar penal în care este acuzat că a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest. În ceea ce privește încurcăturile din dovada eliberată pentru a merge cu mașina în service, lucrurile rămân neschimbate pentru că nimeni nu-i va mai da o altă dovadă, cel puțin deocamdată.

Galerie foto


Vizualizări: 8,152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: