Ciucur, eroul pandurilor în Europa

Ciucur e cel mai în vogă pandur. Mijlocaşul sosit de la Iaşi a calificat Pandurii în grupele Europa League, după golurile decisive de la Tel Aviv şi Braga. Cu toate astea jucătorul originar din Moldova rămâne modest şi spune că nu şi-a câştigat încă nici locul de titular la Pandurii.

Un „no name” până la începutul acestui sezon, Ciucur s-a dezlănţuit în ultima lună. A marcat primul său gol în Liga 1 în victoria de la Chiajna şi a dus Pandurii în grupele Europa League prin golurile cu Hapoel şi Braga.

I-a dus în grupe !

Alexandru Ciucur a venit la Pandurii în 2010 în lotul de jucători de la Inter Curtea de Argeş. A fost considerat prea „crud” însă pentru Pandurii şi a petrecut 3 sezoane împrumut, unul la Mioveni şi două la Iaşi. Ajuns la 23 de ani, mijlocaşul de bandă dreaptă nu marcase niciun gol în 30 de meciuri în Liga 1. A făcut-o pentru prima oară în victoria categorică de la Chiajna, golul care a închis tabela la 5-1. Înainte de asta reuşise însă un gol extrem de preţios la Tel Aviv. A urmărit un balon respins de portarul celor de la Hapoel şi a marcat pentru 1-2 şi calificare. Ciucur nu s-a oprit însă aici. Introdus şi la Braga pe parcursul jocului, mijlocaşul a lovit mai întâi bara în prelungiri după o fază superbă pentru ca în minutul 117 să prindă un şut fantastic şi să califice Pandurii în grupe.

O poveste aproape ireală pentru un jucător ca şi necunoscut la startul acestui sezon. „Golul meu a adus calificarea, cum s-a întâmplat şi cu Hapoel. Sunt foarte fericit pentru asta, dar toată echipa merită apreciată, toţi am muncit pentru calificare. Domnul preşedinte Pîrvulescu mi-a zis înainte de meci de vreo trei ori că eu intru şi dau golul calificării. Mă bucur că a crezut în mine. După gol n-am simţit nimic, eram atât de euforic, nu mai ştiam ce-i cu mine. Când au venit colegii să mă îmbrăţişeze şi toţi îmi mulţumeau, am început să-mi dau seama cam ce am realizat noi joi seară”, a declarat Ciucur.

Îl are ca idol pe Totti !

Ciucur rămâne un băiat modest în ciuda faimei care i-a crescut semnificativ în ultimele zile. Refuză momentan să viseze la un transfer la o echipă mai mare după modelul foştilor colegi, Chiricheş, Maxim, Pintilii sau Nistor. „S-o luăm uşor, nu mă gândesc deja la transferuri. Încă nici nu sunt titular la Pandurii...”, spune cu sinceritate jucătorul născut la Dorohoi în judeţul Botoşani.

Ciucur visează totuşi ca într-o zi să-i calce pe urme idolului său. „Singurul vis al copilăriei mele a fost să joc fotbal. Niciodată nu mi-am imaginat că pot să fac altceva. Modelul meu este Francesco Totti, aş da orice să ajung la măcar jumătate din valoarea şi performanţele lui!”

“Îmi doresc să joc cât mai mult şi să ne îndeplinim obiectivele. Dacă voi munci, trebuie să apară şi rezultatele. Am noroc pentru că la Târgu Jiu am şansa să cresc în valoare, dar şi să fac performanţă cu echipa”.

Alex Ciucur, Pandurii

3 – goluri a marcat Ciucur în luna august. Până acum avea doar 9 goluri înscrise în toată cariera, 6 pentru Iaşi şi 3 pentru Curtea de Argeş, toate în liga a doua.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: