Ciurel denunţă furturi de bilete de tratament şi porţii de mâncare

Managerul Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, a declarat la un post local de televiziune că în companie se fură continuu. Acesta a amintit de furturi de porţii de mâncare de la cantina minerilor sau de bilete de tratament.

„Nu are rost să ne mai...O spun cu subiect şi predicat. Se fură. La ora aceasta continuă să se fure“, a declarat Laurenţiu Ciurel la TV Sud.

Ciorecan îl contrazice pe Ciurel

Ciurel a declarat că, recent, Corpul de Control a depistat, în zona Motru, că au fost plătite mai multe porţii de mâncare decât numărul minerilor prezenţi la serviciu. Acesta a povestit despre neregulile din companie în contextul scurgerilor de bani pe care încearcă să le micşoreze. „Când Corpul de control vine şi-mi arată 5000 de oameni pontaţi la muncă şi plătim 6800 de porţii de mâncare, ce poţi să mai spui? Au fost la muncă 5000 de mineri şi s-au decontat 6800 de porţii“, declară Ciurel, menţionând zona Motru.

Contactat telefonic, administratorul Cantinei Motru, Alexandru Ciorecan, a declarat că directorul Ciurel „habar nu are“. „Habar nu are. Goangele din capul lui. Păi eu am recepţii pentru tot ce s-a servit, nu lucrăm aşa“, a declarat Ciorecan.

Laurenţiu Ciurel a mai spus că toţi salariaţii de la Cantina Motru vor fi transferaţi la firma care a câştigat licitaţia pentru masa caldă, Succes Nic Com. Ciorecan a avut un atac dur la adresa preşedintelui Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu. „Să-i angajeze! Să vedem ce face cu TESA, sunt 14 oameni. Şi pentru Călinoiu mai am eu 300 de oameni, din blocul social, o să-i duc la el la uşă. Că şi-a făcut două vile pe spinarea mineritului. Ăia stau în puşcărie şi el e liber. Milog a fost de când îl ştiu, de când îl pupa în fund pe Mischie“, a declarat supărat Ciorecan.

Surprize la tratament

Directorul Ciurel denunţă probleme şi în cazul biletelor de tratament. Spune că există „o listă cu oameni care ar fi beneficiat de bilete de tratament şi oamenii habar nu aveau că li s-a plătit 90% din bilet. Nu a mers nimeni, s-au dat numai banii“.

Problemele par să fie la Cariera Berbeşti. Liderul de sindicat Ilie Păunescu a declarat că directorul Laurenţiu Ciurel nu este bine informat. Acesta spune că este vorba despre aproximativ 15 bilete, care au fost rezervate de angajaţi, dar care în final nu le-au mai luat. „Nu este aşa. Au rămas nişte bilete pe care, din diverse motive, oamenii nu le-au mai luat. Dar cele care rămân se întorc la agenţie sau le reprogramăm. Mai bine ar spune că sunt bilete pe care fosta SNLO nu le-a plătit. Anul trecut au fost scandaluri, situaţii când oamenii nu au fost primiţi în staţiuni că biletele nu erau plătite. Firma nu vira la agenţie şi agenţia nu plătea“, a declarat Ilie Păunescu, confirmând că agenţia cu care s-a lucrat este Tur Sind Min.

ANCHETĂ

Laurenţiu Ciurel a declarat că dosarul privind biletele de tratament a ajuns la poliţie. Purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Romina Dochian, a declarat că până ieri nu a fost înregistrată o astfel de plângere.

Vizualizări: 207

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: