Ciurel: CEO nu are cum să mai supravieţuiască 2-3 luni

Fostul manager al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, crede că nu mai durează mult până la intrarea în insolvenţă a companiei energetice. Acesta a înaintat şi un termen, maximum 2-3 luni, după ce în trecut a mai dat ca termene luna mai, luna iunie, dar nu s-au adeverit. Ciurel susţine că unii acţionari ai societăţii deja fac tratative pentru a-şi pune administrator judiciar la CE Oltenia.

Laurenţiu Ciurel este convins că unul dintre acționarii CE Oltenia, mai exact Fondul Proprietatea, vrea să bage CE Oltenia în insolvență. "Au decis-o deja și acum încearcă să găsească o metodă pentru a-și impune administratorul judiciar. Cred că se doreşte aducerea lui Borza, ceea ce până la urmă nici nu ar fi rău pentru că, din păcate, compania este într-o situație foarte foarte gravă”.
Laurenţiu Ciurel a explicat că actualul manager al companie, Ionel Ilie, a avut rezultate bune în această perioadă în ceea ce priveşte vânzarea de energie, dar că rezultatele "se vor vedea abia în august-septembrie, când se vor face încasări", precizând că acum compania supravieţuieşte din banii făcuţi de fostul manager, Laurenţiu Ciobotărică, care sunt "zero", explicând că CEO nu a vândut mai nimic. "Nu are cum să mai supravieţuiască 2-3 luni, sau eu nu văd cum ar mai putea supravieţui, când societatea și-a pierdut credibilitatea în fața băncilor", a comentat Laurenţiu Ciurel la un post de radio, ca şi cum nu în mandatul lui au fost pierderile de 350 de milioane de euro.
Fostul manager al CE Oltenia a criticat și modul în care supraveghetorii fac restructurarea în companie. "Consiliul de Supraveghere prin cuvântul restructurare nu înțelege decât datul afară de oameni masiv, băgânu-i pe cei din termocentrale și cariere în puşcării. Pentru că același Consiliu de Supraveghere nu indică ce termocentrală se va închide și ce cariere ca să poți să dai afară oameni", a mai spus Ciurel.

Vizualizări: 5,226

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: