Ciurel, cu Ponta la Istanbul în plină anchetă Turceni-Rovinari

Social democratul Laurenţiu Ciurel, fostul manager al CE Oltenia, a scăpat porumbelul într-o emisiune la Radio Infinit şi a spus că a fost la Victor Ponta în Istanbul, atunci când fostul premier s-a operat la genunchi. Este interesant de menţionat că în acea perioadă s-a început urmărirea penală a lui Victor Ponta în dosarul Rovinari - Turceni şi se specula faptul că Laurenţiu Ciurel ar fi colaborat cu DNA. Acum, Ciurel spune că a fost în Turcia, la spital la Ponta. Nu este clar dacă îl îngrijora starea de sănătate a premierului sau aveau nevoie să îşi amintească detalii din dosar.
Victor Ponta, Dan Şova, Laurenţiu Ciurel, Laurenţiu Graure şi Dumitru Cristea sunt judecaţi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul contractelor de asistenţă juridică. „Ponta nu a avut nicio legătură cu Turceni şi Rovinari, el a fost o perioadă senior partener la Casa Şova“, a declarat Laurenţiu Ciurel, luni, la Radio Infinit. Fără nicio legătură, Şova a obţinut în aceeaşi perioadă contracte de milioane de euro la Turceni şi Rovinari. Avocaţii lui Ponta şi-au decontat zeci de ore de muncă, în acelaşi timp şi la Turceni, şi la Rovinari. Contractele adiţionale au fost aprobate pe bandă rulantă la complexurile cu sute de jurişti pe care Ciurel a încercat să-i dea afară deoarece sunt praf, nu ştiu engleză şi pierd procese.


A fost cu Dragnea la Victor Ponta
Însă declaraţia interesantă a fost făcută în ultimele secunde ale emisiunii, moderatoarea încercând să afle dacă are legături în PSD, care să-i permită să acceadă pe un post eligibil la parlamentare. Ciurel a spus atunci că nu a mai vorbit de mult timp cu Liviu Dragnea, preşedintele PSD. Ultima dată l-a întâlnit la Ponta la spital, în Turcia. „Cu domnul Dragnea nu am vorbit din ziua când s-a operat la picior, eram cu domnul Dragnea atunci (n.r. râde) la Istanbul“, a declarat Laurenţiu Ciurel.
Declaraţia este foarte importantă dat fiind că Ponta a fugit să se opereze după ce a fost pus sub urmărire penală în dosarul Turceni – Rovinari, în care e inculpat şi Ciurel. Ponta a ratat o vizită la DNA pentru că era în spital, în Turcia, unde se operase la genunchi. În aceeaşi perioadă se zvonea că Ciurel ar fi făcut denunţuri la DNA, pentru a scăpa el de dosar. Informaţiile ar fi fost despre Ponta. În acest context, vizita lui Ciurel al spital la Ponta este relevantă, putându-se specula că a vrut să-l liniştească pe premierul de atunci.
Ciurel a mai spus, în aceeaşi emisiune, că inculpaţii din dosar încearcă să se folosească de decizia Curţii Constituţionale cu referire la infracţiunea de abuz în serviciu. El spune că nu au fost încălcate legi, ci regulamente şi fişe ale postului, şi că nu există astfel abuzul.

Vizualizări: 5,434

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: