Ciurel: „Oamenii din Termoserv nu fac nimic şi primesc bani”

Laurenţiu Ciurel, omul de bază al PSD Gorj în campania de susţinere a lui Mircea Geoană, a făcut ieri afirmaţii halucinante într-o emisiune electorală difuzată pe RTV. Într-o confruntare electorală pe care a avut-o cu democrat-liberalul Dan Vâlceanu, Ciurel a spus că „oamenii de la Termoserv se bucură că au fost internalizaţi în complex, pentru că nu fac nimic şi primesc bani”.

Fostul director al Complexului Energetic Rovinari, Laurenţiu Ciurel, s-a declarat ieri împotriva internalizării unităţilor Termoserv în cadrul complexurilor energetice prin fuziune, aşa cum s-a întâmplat în vara acestui an. Asta în ciuda faptului că salariaţii Termoserv beneficiază acum de condiţii mai bune de salarizare şi de siguranţa locurilor de muncă.

Trecut în barca PSD acum câteva săptămâni, Ciurel a spus ieri că „Termoserv-urile trebuiau internalizate sub formă de sucursală sau filială, în nici un caz introduse în complex, pentru că suntem singurele termocentrale din lume care au angajaţi tâmplari, dulgheri, fierari betonişti”. Potrivit reprezentantului PSD, mulţi angajaţi ai Termoserv „nu fac nimic şi vor fi primii care vor suferi la anul când vor fi disponibilizări”. „Păi pe cine credeţi că vor disponibiliza? Vor începe cu şoferii, cu dulgherii care din 8 ore lucrează două, cu tinichigiii care din trei zile lucrează una, pentru că nu au de lucru”, a declarat ieri Laurenţiu Ciurel.

„Să vedeţi ce bine mătură curtea”

Democrat-liberalul Dan Vâlceanu i-a reproşat că vorbeşte ca un om de dreapta, care nu are deloc în vedere siguranţa locurilor de muncă la Termoserv. „Ce înseamnă siguranţă, mă, să-i plăteşti fără să facă nimic? Este exact aşa, uitaţi-vă că deja se întâmplă asta. Ştiu că oamenii de la Termoserv se bucură pentru că au fost internalizaţi în complex, pentru că nu fac nimic şi primesc bani”, a fost replica lui Ciurel. Fostul director general al CE Rovinari a mai spus că, atunci când era la conducerea complexului, cei de la Termoserv veneau tot timpul să se roage să le dea ceva de lucru şi că îi punea la vopsit de garduri sau la măturat curtea, pentru că nu avea nevoie de altceva.

Dan Vâlceanu i-a replicat că oamenii de la Termoserv nu se ocupă de vopsit garduri, pentru că sunt oameni calificaţi. Ciurel a spus însă: „Ba vopsesc şi garduri, şi turbine, şi încă foarte bine. Dau şi cu mătura prin curte, să vedeţi ce bine dau, că nu e mereu de lucru pentru calificaţi”.

Conflict profitabil pentru PSD

Laurenţiu Ciurel a avut tot timpul conflicte cu salariaţii complexului energetic. Acesta a refuzat anul trecut să le plătească celor patru mii de salariaţi drepturi salariale prevăzute în contractul colectiv de muncă. Salariaţii l-au dat în judecată, iar Ciurel a profitat de procese pentru a plăti către casa de avocatură „Şova şi asociaţii” aproape opt miliarde de lei, asta ca să piardă procesele cu cei patru mii de salariaţi. Într-un alt proces cu liderul de sindicat Mitrescu, care solicita în instanţă drepturi băneşti de 20 de milioane de lei vechi, Ciurel a plătit către Şova suma de 220 de milioane de lei. Şi acest proces a fost pierdut.

În total, Ciurel a virat către Casa Şova câteva zeci de miliarde de lei în perioada 2007-2008. Casa de avocatură „Şova şi asociaţii” îi avea la acea vreme pe actualul senator PSD Dan Şova partener coordonator şi pe deputatul PSD Victor Ponta senior partener.

Vizualizări: 2,383

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: