Clădire a primăriei, vândută unui fiu de parlamentar. Preţul!

Proiect controversat pe ordinea de zi a Consiliului Local Târgu Jiu. O clădire care aparţine primăriei a fost evaluată la suma de 4.500 de lei, în vederea vânzării către o firmă privată. Firma îi aparţine fiului deputatului de Gorj Mihai Weber de la PSD.

Potrivit proiectului de hotărâre, clădirea este în proprietatea privată a municipiului Târgu Jiu şi are o suprafaţă de 175 mp. Preţul minim pentru vânzarea clădirii este de 4.500 de lei, arată proiectul. Terenul de sub clădire este deja concesionat firmei 2M Plus Auto SRL, la care acţionar majoritar este Bogdan Weber.

„Spaţiul este în prezent neutilizat, dar este oportună valorificarea acestuia, în acest mod putându-se atrage noi venituri la buget. Concesionarul terenului a obţinut autorizaţie pentru executarea lucrărilor de construire Service Auto, prin extinderea construcţiei existente”, se arată în expunerea de motive.

Iniţiatorul proiectului consideră suma de numai 4.500 de lei una echitabilă. „Având în vedere localizarea imobilului, caracteristicile constructive şi dimensiunile acestuia, precum şi gradul de uzură al clădirii, în opinia evaluatorului, valoarea echitabilă estimată a clădirii este de 4.500 de lei”, potrivit expunerii de motive. Imobilul este în vecinătatea noului sediu al Registrului Auto Român, un loc ideal pentru realizarea unui service auto.

Nu este clar cine a iniţiat proiectul şi cine îl susţine, pentru că documentele sunt semnate în numele primarului Marcel Romanescu, secretarului Grigore Jianu şi directorului de la Patrimoniu Marian Rotaru, dar nu de ei.

Galerie foto


Vizualizări: 5,952

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: