Cluburile din Rovinari şi Cărbuneşti nu mai au drept de vot la alegeri

Preşedintele AJF Gorj, Mihai Prunariu, este acuzat de nereguli în stabilirea echipelor cu drept de vot înaintea alegerilor din 30 octombrie. Două dintre cluburile cu tradiţie în fotbal din judeţul Gorj, ACS Energia Rovinari – fost Minerul Rovinari care a evoluat ani de zile în liga a III-a, precum şi Gilortul Cărbuneşti – club care a activat chiar şi în cel de-al doilea eşalon, au aflat zilele trecute că nu vor avea drept de vot la alegerile pentru preşedinţia AJF.

Oficialii celor două cluburi s-au revoltat considerând că opţiunea lor de vot către contracandidatul lui Prunariu la alegeri ar sta la baza acestor decizii de a li se retrage dreptul de vot. Cele două cluburi au cerut scris conducerii actuale a asociaţiei să le explice care sunt motivele excluderii lor. Preşedintele în funcţie, Mihai Prunariu, a explicat ieri că cele două cluburi nu îndeplininesc condiţiile din statutul AJF pentru a avea drept de vot la aceste alegeri.

Echipele sunt membre ale AJF

Energia Rovinari evolua până în acest an constant cu grupe de juniori la toate eşaloanele, republicani A şi B, juniori C şi D precum şi cu echipa din liga a treia de seniori. În şedinţa Biroului Executiv al FRF din data de 6 august s-a aprobat ca ACS Energia Rovinari să cedeze dreptul de participare din Liga a III-a către Pandurii Lignitul Târgu Jiu, atunci clubul de fotbal din Târgu Jiu dorind să aibă neapărat o echipă în liga a treia pentru a putea să joace acolo grupele de juniori care încheie junioratul la Pandurii. Echipa de seniori a fost preluată de către Pandurii la fel şi echipele de juniori republicani, dar echipele de juniori C şi D au rămas ale clubului Energia Rovinari şi activează în continuare în campionatele organizate de AJF. Cu toate acestea clubul nu va avea drept de vot la alegerile din 30 octombrie deşi, conform statutului, îndeplineşte condiţiile necesare.

Marin Golea crede că e vorba de resentimente

Preşedintele clubului Energia Rovinari, Marin Golea, a explicat ieri că ACS Energia îndeplineşte condiţiile necesare pentru a vota şi nu înţelege de ce i s-a retras acest drept: „Clubul Energia Rovinari era afiliat la AJF înainte ca echipa de seniori să cedeze locul celor de la Pandurii. Şi noi avem în continuare juniori care activează pe ACS Energia Rovinari, nu pot să nu-mi dea drept de vot câtă vreme jucăm în campionat sub denumirea de Energia Rovinari. Dar dânşii, considerând că am fuzionat cu Pandurii, au luat măsura de a ne retrage acest drept. Probabil credeau că nu mai avem alte echipe deşi două dintre acestea activează în campionatele organizate de către AJF, respectiv juniorii C şi D”, a menţionat Golea.

Energia a trimis o adresă către AJF pentru a afla care este motivul pentru care s-a retras dreptul de vot, clubul desfăşurând anul acesta activitate cu grupele de copii şi juniori şi la nivelul FRF cu republicanii dar şi la nivelul AJF cu Memorialul Gheorghe Ola şi juniorii C şi D.: „Nu aveau niciun motiv să ne retragă dreptul de vot. Probabil e un interes la mijloc ca să nu avem dreptul să votăm la alegerile de pe 30 octombrie. Eu am simţit aşa un resentiment din partea domnului Prunariu şi la Adunarea Generală a FRF dar am crezut că e doar o impresie” a declarat ieri preşedintele Golea.

„Sun şi la Mircea Sandu”

Într-o situaţie asemănătoare este şi Gilorul Cărbuneşti, club care nu mai are echipe de juniori C şi D dar are înscrişi în competiţia organizată de AJF, copii care participă la Memorialul Gheorghe Ola.

Ion Fugaru, vicepreşedinte al clubului Gilortul Târgu Cărbuneşti a spus ieri că nu ştie motivele pentru care nu are drept de vot, apreciind că fuziunea cu Ralbex va intra în vigoare abia din iarnă. „Avem echipă înscrisă în campionatul Gheorghe Ola. Chiar sâmbătă aveam etapă. Nu ştiu de ce ne-au scos de la vot, noi am vrut să facem fuziune cu Ralbex dar nu s-a putut. O vom face între tur şi retur. Noi am făcut demersuri să aflăm cum putem să nu fim dezafiliaţi de la AJF şi de aceea ne-am înscris cu copii la Gheorghe Ola să nu fim dezafiliaţi. Dar acum am aflat că nu avem drept de vot. Mâine facem o adresă către AJF să aflăm de ce s-a ajuns aici pentru că noi avem echipă înscrisă în campionat şi sâmbără avem meci”. Vicepreşedintele celor din Cărbuneşti spune că Prunariu vrea să se răzbune acum pe clubul din Cărbuneşti pentru că are resentimente din cauza unor neînţelegeri din trecut. „Fac un scandal monstru şi sun şi la Mircea Sandu şi fac scandal, pentru că Mihai Prunariu nu ştie cum se ţine o echipă de juniori şi cum se cresc aceşti copii. Era normal că Prunariu să nu ne placă pe noi cei de la Cărbuneşti pentru că noi n-am avut deloc o relaţie amiabilă cu dânsul în campionatul trecut. Echipa noastră era plătită de la bugetul local dar eu o mai susţineam şi eu cu bani de la mine. E un fel de răzbunare a dânsului faţă de noi cei de la Cărbuneşti”.

Prunariu spune că a procedat statutar

Preşedintele AJF Gorj se apără şi pune că în cazul celor două cluburi s-a acţionat conform statutului AJF şi li s-a retras dreptul de vot pentru că nu îndeplinesc condiţiile necesare. „Energia Rovinari a activat în campionatul organizat de FRF până anul acesta când a cedat locul celor de la Pandurii. Pentru a avea drept de vot trebuie să fi activat timp de doi ani în campionatele organizate de AJF. La Cărbuneşti e o altă situaţie, cei de acolo nu au nicio echipă înscrisă în campionatele regulate, doar la Memorialul Gheorghe Ola”, a spus Prunariu.

Dacă statutul AJF nu dă drept de vot celor de la Energia Rovinari care au cedat locul din campionat celor de la Pandurii, le dă drept de vot celor de la Progresul Ralbex II Turcineşti care au o echipă de liga a treia, Ralbex Turcineşti care activează în campionatul organizat de FRF. Aceştia pot vota şi în campionatul organizat de AJF, având şi o echipă înscrisă în campionatul categoriei Onoare.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: