Cod galben de ninsoare în zona montană

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis ieri o avertizare de cod galben de ninsoare pentru majoritatea judeţelor din Moldova, dar şi pentru Caraş Severin şi Mehedinţi, precum şi pentru restul judeţelor pe teritoriul cărora se află Carpaţii Meridionali, inclusiv Gorjul.

Zona montană de la noi ar urma să aibă parte de ninsori abundente din această dimineaţă, începând cu ora 6.00, până mâine la ora 15.00. Avertizarea meteo face referire şi la vântul puternic ce va sufla în această perioadă pe crestele munţilor, informaţiile respective fiind interesante cel puţin pentru iubitorii sporturilor albe, care şi-au programat o urcare la Rânca sau Straja în acest week-end. Şi gorjenii care au de gând să meargă la cumpărături la hipermarketurile din Drobeta Turnu Severin ar trebui să ţină cont de avertizarea meteorologilor, dar şi de faptul că, IPJ Mehedinţi a anunţat că, începând de azi, organizează filtre pe principalele artere din judeţ pentru a-i controla pe şoferi dacă au maşinile echipate cu pneuri de iarnă.

„Poliţiștii formațiunilor rutiere județene atenţionează că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Pentru neechiparea corespunzătoare se retrage certificatul de înmatriculare, iar valoarea amenzii este de la 630 la 1.470 de lei (între 9 şi 21 puncte amendă). În perioada de referință formațiunile rutiere vor acționa pe raza județului Mehedinți cu scopul de a verifica echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pe timp de iarnă”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi, Nicolae Lohon.

Cum şi la vecini e moda trasului pe dreapta a şoferilor din alte judeţe şansele gorjenilor de a scăpa de un astfel de control sunt destul de limitate. Poliţiştii fac verificările respective şi după ce cu o săptămână în urmă şapte tiruri au fost implicate într-o tamponare în lanţ produsă pe o şosea acoperită cu polei în judeţul vecin.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: