Comandament la Turceni pentru transportul cărbunelui pe calea ferată

CFR Marfă s-a angajat să rezolve problemele legate de infrastructura feroviară astfel încât până în toamnă să nu mai existe dificultăţi în ceea ce privește transportul cărbunelui la Termocentrala Turceni. Secretarul de stat în Ministerul Energiei, Doru Vișan, a venit la finalul săptămânii trecute la Gorj pentru discuții legate de transportul cărbunelui pe calea ferată. La întâlnire au fost prezenţi şefi ai CFR Marfă și CFR Infrastructură.

CE Oltenia a avut probleme în ultima vreme în ceea ce privește transportul cărbunelui din depozitele carierelor la termocentrale. Secretarul de stat Doru Vișan a venit la Turceni pentru a elimina disfuncţionalităţile apărute în ceea ce privește aprovizionarea Termocentralei Turceni cu cărbune. Oficialul din Ministerul Energiei a spus că a instituit un comandament la care au participat directorul general al CFR Marfă și toată conducerea de la CFR Infrastructură. Cu toții au căzut de acord că este nevoie de reparații pe calea ferată. „Concluziile discuțiilor au fost materializate în realizarea unui program de reparații începând cu luna aceasta în Gara Turceni, pe partea de transport și infrastructură, prin mărirea numărului de echipe, lucrul cu terții, vor angaja executanți din afara companiei ca să finalizeze și să urgenteze și, respectiv, să mărească capacitatea de transport la minimum 21-22 de navete pe zi, care ne sunt necesare. Prima măsură pe care au luat-o, pentru reducerea timpului, a fost creșterea vitezei de transport, și au cerut un termen de o săptămână pentru materializarea și îndeplinirirea cerinței noastre de 21-22 de navete. Mai sunt probleme și cu câteva noduri pentru care vor analiza, e vorba de cărbunele de la Husnicioara, dar nu are un impact atât de mare, dar ne e util și acela”, a declarat secretarul de stat Doru Vișan-

Managerul CE Oltenia, Sorinel Boza, a făcut un memoriu la premierul României, Sorin Grindeanu, legat de problemele privind transportul cărbunelui pe calea ferată.   

Vizualizări: 3,311

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: