Comemorare Pompiliu Marcea

Autorităţile din Târgu-Jiu au marcat marţi la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” 31 de ani de la moartea scriitorului Pompiliu Marcea. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean, Școlii Gimnaziale Pompiliu Marcea si a Cercului Pedagogic de Limba și Literatura Română din Târgu-Jiu.
Gorjeanul Pompiliu Marcea a desfăşurat o bogată activitate în cadrul Societăţii de Ştiinţe Filologice. Pompiliu Marcea a avut o contribuţie însemnată la perfecţionarea profesorilor de limba şi literatura română, la nivel naţional. Concomitent cu activitatea la catedră a desfăşurat o bogată activitate editorială, publicând mii de articole în presa vremii, precum şi emisiuni la Radio şi Televiziunea Română.
Puţini ştiu însă că profesorul Pompiliu Marcea a avut o contribuţie însemnată şi la dezvoltarea învăţământului gorjean, implicandu-se în rezolvarea problemelor ce apăreau la nivelul judeţului. Autoritățile locale i-au acordat titlul de Cetăţean de Onoare post-mortem al municipiului Târgu-Jiu. Pompiliu Marcea a fost înhumat la data de 30 martie 1985, pe Aleea Scriitorilor în cimitirul Bellu din Bucureşti. (D.G.)

Vizualizări: 398

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: