Compartiment de Neonatologie fără medici, la Sadu

Spitalul Orăşenesc din Bumbeşti Jiu dispune de un compartiment de Neonatologie care nu este însă deservit de niciun medic în domeniu. Practic, până acum, compartimentul era în grija singurului medic pediatru.

Spitalul din Sadu are nevoie de doctori. Deşi majoritatea secţiilor sunt acoperite, mai sunt compartimente care se confruntă cu deficit de medici. Un exemplu în acest sens este compartimentul de Neonatologie unde niciun medic nu îşi desfăşoară activitatea. Conducerea spitalului spune că acest compartiment este deservit de singurul medic pediatru, şi acesta contractat până de curând prin prestări servicii. Este vorba de doctoriţa Mihaela Bocanu, cea care a renunţat de curând la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu şi va merge cu normă întreagă la Sadu. „Am reuşit acum să avem un medic pe pediatrie cu normă întreagă, până acum aveam cu contract de prestări servicii. Este doamna doctor Mihaela Bocanu care a făcut vârsta de pensionare şi a venit la noi definitiv. Eu am un rezident care o să vină, dar de la anul şi până atunci rămâne doamna doctor. Doar dânsa este pe pediatrie”, a spus Aurel Stolojanu, directorul Spitalului Orăşenesc Sadu.

Post scos la concurs

Pentru a rezolva problema, Consiliul Local Bumbeşti Jiu a aprobat scoaterea la concurs a unui post de medic neonatolog. „Noi avem compartiment de Neonatologie, dar nu avem medici, se ocupă de nou născuţi tot medicul pediatru. Urmează să scoată postul la concurs, deşi este foarte greu, pentru că sunt foarte puţini neonatologi. Sunt posturi deficitare peste tot în ţară. În rest, am medici şi am şi rezidenţi care vor veni, peste un an, doi. Am medici tineri”, a mai spus Aurel Stolojanu, directorul Spitalului Orăşenesc Sadu.

Aparatură nouă

Conducerea spitalului şi-a propus în acest an să achiziţioneze şi un electrocauter chirurgical pe secţia de Obstetrică-ginecologie. „Vreau să achiziţionez pe parte de obstetrică-ginecologie un electrocauter chirurgical, pentru că cel pe care îl folosim acum este foarte vechi. Am bani prevăzuţi în buget pentru acest aparat. Domnul doctor Damian Diţescu este şeful secţiei şi are nevoie de acest aparat”, a conchis directorul Stolojanu.

Galerie foto


Vizualizări: 2,684

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: