Complexul sportiv de iarnă care te învaţă să schiezi în 3 zile

Un complex de schi şi snowboard aflat la circa 200 km de Târgu Jiu promite să-i înveţe pe cei care doresc să schieze în doar 3 zile!!! Nu doar pe cei mari, dar și pe cei mici. Este vorba de Arena Platoș Păltiniș, situat lângă Sibiu, un complex sportiv înfiinţat după modelul austriac, destinat în special familiilor. Cei care doresc să înveţe să schieze sau "să se dea cu placa" pot urma cursurile de schi și snowboard susţinute de antrenori calificați.

Arena Platoș Paltiniș se întinde pe circa 7 hectare și este situată la 30 de km de Sibiu, pe platoul Poiana Poplăcii. Complexul de schi și snowboard funcționează de mai bine de 5 ani, bucurându-se în fiecare iarnă de vizita a peste 100.000 de turiști. Pârtiile sunt dotate cu tunuri de zăpadă, în total șapte. Iubitorii sporturilor de iarnă au la dispoziţie instalații de transport pe cablu, nocturnă, centru de închirieri, școală de ski şi snowboard, dar și Apres Ski bar, realizat în stil austriac. Aici au loc tabere, petreceri, diverse programe, dar și competiții naționale și internaţionale. Pe lângă concursurile sportive destinate profesioniștilor sau familiilor, la Arena Platoș Păltiniș se organizează și competiții mai trăsnite, precum Bikini Race sau Slide and Freeze, întrecere în care concurenţii trebuie sa traverseze pe schiuri sau pe placă un lac artificial de 10 metri, construit la baza pârtiei. Cele doua competiţii vor avea loc în luna martie.

 Cursuri de schi și snowboard

În cadrul Arena Platoş Paltiniș funcționează și o școală de schi, care este una dintre cele mai bune din România. Asta grație celor 12 instructori calificați și atestați care sunt la dispoziția celor care vor sa înveţe să schieze sau să se dea cu placa. Mai mult decât atât, complexul dispune şi de o grădiniţă pe schi, destinată copiilor peste 3 ani. Centrul de închirieri este dotat cu echipamente de calitate superioară și cu o gama largă de mărimi, de la 24 la 49. "Oamenii pot sa învețe să schieze în 3 zile", au spus reprezentanţii Arena Platoș Păltiniș. Cei mai mici dintre elevi au la dispoziţie două pârtii de începători dotate cu banda rulantă, de 20 și 70 de metri. Pentru cei mai mici dintre schiori a fost realizată și Aleea cu Povești, unde pot întâlni  figurinele din desene animate consacrate.

 Parc de distracţii pe timpul verii

Complexul este deschis şi în timpul verii. În acelaşi resort reprezentanţii Arena Platoş Păltiniş atrag clienţii cu săniuţe, tiroliene, trasee de căţărat, caiac de relaxare pe lac, pentru ca dispune de unul artificial, trambuline şi centru de joaca gonflabil. Turiştii care vin aici au şi unde să înnopteze, asta pentru că resortul colaborează cu pensiunile şi vilele din zonă. Complexul dispune de o parcare cu 400 de locuri, pietruită. Pe timp de iarnă, în jur de 70 persoane, în special tineri, lucrează aici pentru buna funcţionare a resortului.

Galerie foto






Vizualizări: 3,867

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: