Comportamentul procurorilor, verificat de Parchetul General

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a dispus, miercuri, efectuarea de verificări la nivelul tuturor unităţilor de parchet pentru identificarea riscurilor şi vulnerabilităţilor, pornind de la aspectele semnalate de presă în ultima perioadă cu privire la conduita unor procurori. „Având în vedere aspectele semnalate de mass-media în ultima perioadă cu privire la conduita unor procurori în relaţia cu justiţiabilii şi a unor posibile abateri de la Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor, (...) prin ordin al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a dispus (...) efectuarea unui control de către procurorii şefi ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, precum şi de către procurorii generali ai parchetelor de pe lângă curţile de apel, prin procurori anume desemnaţi”, se arată într-un comunicat al PÎCCJ.

Controlul vizează inclusiv verificarea situaţiilor în care sunt mediatizate aspecte negative ce pun în discuţie integritatea şi capacitatea procurorilor de a-şi îndeplini atribuţiile legale, precum şi verificarea modalităţii de respectare a legii în activităţile curente care, prin natura lor, aduc limitări drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului.

Rapoartele de control, conţinând inclusiv propuneri de măsuri, vor fi înaintate după finalizare Parchetului General. (A.A.)

Vizualizări: 349

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: