Comuna Dăneşti devine şantier. Nouă drumuri asfaltate pentru prima dată!  

Condiţii mai bune pentru cetăţenii comunei Dăneşti. Administraţia locală a obţinut finanţare, din fonduri guvernamentale, de peste 7 milioane de lei, pentru modernizarea şoselelor de pe raza comunei. Nu mai puţin de nouă drumuri săteşti vor fi asfaltate pentru prima dată, spune primarul Emilian Rusu.

Modernizarea drumurilor săteşti pe o lungime de circa 8 kilometri este unul dintre proiectele depuse de Primăria Dăneşti în 2017 în vederea finanţării prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Autorităţile au obţinut banii pentru realizarea acestei investiţii, valoarea estimată a lucrărilor ridicându-se la 7.318.639 lei. Proiectul prevede asfaltarea drumurilor în şase sate aparţinătoare comunei Dăneşti. Şoselele prezintă degradări majore din cauza lipsei pantelor transversale şi a şanţurilor de scurgere a apelor pluviale. În acest context, asfaltarea drumurilor a devenit o prioritate pentru administraţia publică locală din Dăneşti.

Primarul Emilian Rusu a precizat în ce sate se va turna covor asfaltic. „Drumurile au fost doar pietruite. Nu poate să fie un drum pietruit cum este cel asfaltat. Am făcut proiectul pentru 7,770 kilometri, am semnat contractul de finanţare anul trecut. De joi este publicat pe SEAP, aşteptăm constructori. Sper să nu fie vreo contestaţie care să ne amâne. Dacă nu, anul acesta vor fi gata cele nouă drumuri săteşti pe care le-am prins în modernizare. În Bucureasa vom asfalta 1,2 km, în satul Urzica, 1,5 km, în Piscul Branii-Brătuia este exact un km, 700 metri în Barza şi 800 de metri vor fi modernizaţi pe un drum pe care îl terminăm la Dăneşti. Mai avem prinse şi trei uliţe la Văcarea, două de 400 de metri, iar cea de-a treia de 700 de metri”, a declarat Emilian Rusu, primarul comunei Dăneşti.    

Lucrările ar putea începe chiar în luna mai, după desemnarea şi încheierea contractului cu executantul lucrărilor. Conform proiectului, termenul de finalizare al lucrărilor este de maximum 18 luni.

Totodată, echipa Primăriei Dăneşti a făcut demersurile necesare pentru obţinerea de fonduri europene în vederea realizării de noi investiţii. Printre acestea se numără amenajarea unui teren multisport în satul de centru al comunei. Pentru acest proiect, administraţia locală încearcă să obţină finanţare prin Grupul de Acţiune Locală (GAL) Sudul Gorjului, din care face parte.

Vizualizări: 2,953

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: