Comună din Gorj fără niciun kilometru de canalizare

Greu de crezut că în județul Gorj, în anul 2017, mai sunt comune care nu au nici măcar un kilometru de canalizare. În situația aceasta se află și comuna Schela, localitate care se află la mai puțin de 20 de kilometri de municipiul Târgu Jiu. Primarul Aristide Șerbănescu susține că fiecare casă are fosă septică.

 Comuna Schela nu are la momentul de față niciun kilometru de canalizare. Studiu de fezabilitate există, bani la Ministerul Dezvoltării sunt, spune primarul Aristide Șerbănescu, însă proiectul este unul dificil. ”Apă am în toată comuna, canalizarea... ne tot obligă Apele Române să facem canalizarea. Nu avem în niciun sat și este și dificil, pentru că două sate le am cam dificile, cu pante, cu urcări, coborâri. Treaba este că sunt bani la Ministerul Dezvoltării pe canalizări și alimentări cu apă”, spune primarul Aristide Șerbănescu.

Chiar dacă vorbim despre o localitate relativ mică, primarul susține că un sistem de canalizare ar fi extrem de costisitor pentru unitatea administrativ teritorială. ”Treaba este că după ce faci canalizarea trebuie să ai și abonați, și salariați, cel puțin patru necesită stația de epurare. Bani pentru salarii, întreținerea ei, stații de pompe, lumea a plecat, n-au mai rămas decât vârstnicii, tineretul este plecat tot. Nu sunt singura comună fără canalizare. Pot să spun că 95% din populație și-a făcut fosă septică, și-au făcut băi și au fose septice. Am studiu de fezabilitate făcut, îl depun, pentru că nu ne mai dau Apele Române autorizație de funcționare dacă nu implementăm canalizarea”, a declarat primarul Aristide Șerbănescu. Autoritățile locale susțin că până la sfârșitul acestui an vor depune proiectul la minister. 

Vizualizări: 4,010

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: