Comuna din Gorj unde toți cetățenii beneficiază de internet gratuit

Cetățenii unei comune din Gorj au acces gratuit la internet. Este vorba de localnicii din comuna Urdari, cărora administrația locală le asigură acces gratuit la internet, prin câteva sisteme wireless pe care le-a montat în toate satele. Investiția a fost de câteva zeci de mii de lei, iar cetățenii pot deja să navigheze în spațiul virtual fără să plătească un leu.

Sistemul wi-fi implementat la nivelul comunei Urdari este disponibil cetățenilor începând de joi, 22 iunie. Autoritățile locale au făcut posibil acest lucru, alocând bani din bugetul local pentru achiziția și montarea de routere wi-fi în toate satele. Astfel, toți cetățenii care au un telefon de generație mai nouă, un laptop sau un calculator se pot conecta gratuit la internet. Primarul Mihai Calotă a explicat ce l-a determinat să ofere această facilitate cetățenilor comunei. „Deja funcționează sistemul wi-fi în toată comuna. Joi au făcut probele și deja se conectaseră vreo 30-40 de cetățeni. Am montat instalații din acestea pe toată lungimea comunei, pe 7,5 kilometri. Am pus pe alocuri câtre un dispozitiv, toată comuna are din cap în cap, sunt multe. Am luat această decizie pentru că sunt copii care nu au posibilități financiare. Au și ei un telefon, nu mai stau pe la ușile primăriei să ia semnal de la noi. Pe la bibliotecă mai stăteau, pe unde era internet”, a declarat Mihai Calotă, primarul comunei Urdari.  

Autoritățile locale au alocat din buget suma de 40.000 de lei pentru a pune în aplicare acest proiect. „Oamenii au primit vestea foarte bine. Nu am avut probleme în Consiliul Local pentru a aproba investiția. Lucrările le-am început acum circa două săptămâni”, a mai spus primarul din Urdari.

În Urdari a fost implementat și un sistem de monitorizare video în toată comuna.

Galerie foto



Vizualizări: 24,590

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: