Concurenţă mare la clasele cu profil bilingv şi la profilul pedagogic

Emoţii pentru candidaţii la Colegiul Naţional „Spiru Haret”, la clasele cu profil bilingv şi la profilul pedagogic! În week-end aceştia au susţinut probele de aptitudini şi testul la limba engleză. Concurenţa este una foarte mare, mai ales la profilul matematică-informatică bilingv, unde s-a ajuns la aproape 8 candidaţi pe loc. Gheorghe Gorun, directorul liceului, spune că pentru cele două specializări s-au înscris mai mulţi candidaţi decât ar fi necesari pentru a acoperi planul de şcolarizare pentru anul 2016/2017.
Încă n-au început probele scrise pentru admiterea în liceu, iar Colegiul Naţional „Spiru Haret” se dovedeşte a fi şi în acest an printre cele mai căutate unităţi de învăţământ din Gorj. Peste 250 de candidaţi s-au înscris pentru două clase, cu profil bilingv, respectiv profilul pedagogic. „Pentru profilul pedagogic avem 28 de locuri şi s-a înscris 92 de candidaţi. Vineri au susţinut probele de aptitudini fizice, artistice, muzicale şi interviul. Pentru matematică-informatică engleză bilingv, pe 28 de locuri, s-au înscris 166 de candidaţi. Candidaţii la acest profil dau un test de limbă engleză, scris şi oral. Doar pentru două specializări avem mai mulţi candidaţi decât ne-ar trebui pentru tot planul de şcolarizare. Ba mai mult, numai cu aceşti candidaţi am mai putea avea încă trei clase în plus. Este o concurenţă foarte mare şi aş putea privi acest lucru din următoarele perspective: interesul elevilor pentru specializările respective, pentru că numai la noi sunt, precum şi pentru această şcoală, o unitate de învăţământ de prestigiu la nivelul judeţului”, a declarat Gheorghe Gorun, directorul Colegiului Naţional „Spiru Haret”.
Planul de şcolarizare pentru clasa a IX-a se prezintă în felul următor: filiera teoretică- profil uman, specializările: filologie; filologie limba engleză intensiv şi ştiinţe sociale, fiecare cu câte 28 de locuri; profilul real cu specializările ştiinţele naturii-28 de locuri; matematică-informatică intensiv- 28 de locuri şi matematică informatică bilingv-28 de locuri. La filiera vocaţională, profil pedagogic, specializarea învăţători- educatoare, sunt 28 de locuri.

Vizualizări: 611

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: