Concurs contestat pentru şefia teatrului. Actor: Le place bătaia de joc!

Concursul organizat pentru promovarea unui nou manager la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” s-a dovedit a fi unul dificil pentru pretendenţii la acest post. Doar trei dintre cei cinci candidaţi au obținut note peste 7, care să le permită să meargă mai departe în concurs. Cele mai mari șanse să ocupe postul le are regizorul clujean Gelu Badea. Cea mai mică notă a fost obținută de actorul Armand Calotă, nepotul celebrei actrițe al cărui nume îl poartă teatrul.

Comisia de concurs a analizat și notat proiectele de management depuse de candidații la fotoliul de manager al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu. Astfel, Gelu Badea a primit nota 7,38, Eugen Titu – 7,25, Cosmin Brehuță – 7,23, Ionuț Stoica – 6,11, iar Armand Calotă a fost notat cu 4,80. „Știu că au fost obținute medii care mai permit intrarea mai departe, la proba orală, de către trei dintre competitori. Este vorba de domnul Badea, de la Cluj, domnul Titu Eugen și domnul Cosmin Brehuță”, a declarat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

Cei trei candidați care au reușit să obțină note peste 7 vor susține vineri, 11 august, proiectele lor pentru teatru. Gelu Badea are prima șansă la ocuparea postului, judecând după nota obținută în urma analizării proiectelor. În presă au apărut informații potrivit cărora regizorul clujean este rudă cu viceprimarul Adrian Tudor. „Pe acest om, Gelu Badea, despre care s-a insinuat că este rudă cu mine, nu l-am văzut decât o dată sau de două ori în viața mea. A pus în scenă niște piese pe aici. Nu suntem rude”, a explicat Adrian Tudor.  

Calotă: E o nebunie ce e acolo   

Armand Calotă, în prezent actor la Teatrul Național din București, spune că nu înțelege de ce a obținut o notă atât de mică. Admite că nu a prezentat și un buget, la fel ca restul candidaților, dar are și o explicație pentru asta.

Nepotul Elvirei Godeanu crede că acest concurs nu a fost unul corect și cere ca toate proiectele de management depuse de candidați să fie făcute publice. „Am evitat să depun partea economică, pentru că este o chestie periculoasă. M-am interesat acolo, nu s-a putut ajunge să se afle ce probleme financiare are teatrul, am încercat să vorbesc cu contabila, am înțeles că este cercetată. Nu-ți răspund, e o nebunie ce e acolo. Și atunci, decât să fac un copy-paste, sunt convins că s-a făcut așa, pentru că m-am uitat pe proiectul lui Negrescu în aprilie, i-au dat 9.5. Ferească Dumnezeu! Văd că lor le place bătaia de joc. Vă dați seama dacă eu treceam acolo copy-paste după ce făcuse el, mai ales că nu și-au dat seama că este un an în care s-au mărit salariile la actori. Este o făcătură de buget. Acolo e mare, mare mizerie din punct de vedere economic”, a comentat Armand Calotă.      

COMISIE

Conform informațiilor furnizate de reprezentanții Primăriei Târgu Jiu, comisia de concurs este formată din consilierii locali Liliana Luca și Ion Butan, Sorin Crișan-rector al Universității de Arte din Târgu Mureș, Bogdan Alexandru Costea - manager al Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad și Pal Attila, director de producție la Teatrul Național din Târgu Mureș.

Vizualizări: 1,564

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: