Concurs la spital pentru zeci de posturi

Aproximativ 30 de posturi de șef de secție, medic șef sau șef serviciu sunt în Spitalul Județean de Urgență și doar unul este ocupat prin concurs. Este vorba de postul de șef al Secției Gastroenterologie, ocupat de Vasile Mălăiuș. Pentru o parte din posturile ocupate interimar, unitatea medicală va organiza concurs. Selecția va avea loc în circa o lună.

Posturile scoase la concurs sunt cele de șef de secție la secțiile Cardiologie, Pediatrie, Obstetrică Ginecologie, Neonatologie, ATI I, Endocrinologie, Ortopedie-Traumatologie, Psihiatrie Acuți, Oncologie Medicală, dar și cel de șef al Serviciului de Medicină Legală și de medic șef la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU)-SMURD.

Secția Cardiologie este condusă în prezent de doctorul Adela Morega, la Pediatrie este șef medicul Natalia Ișfan, iar Secția Obstetrică Ginecologie este coordonată de medicul Adi Tetileanu. Pe Secția Neonatologie este șef de secție medicul Luminița Olănescu, iar la ATI I este doctorul Ion Crețu.

Medicul Ioana Rîcă coordonează activitatea Secției Endocrinologie, iar doctorul Bogdan Niculescu este șeful Secției Ortopedie Traumatologie. Medicul Ana Cîmpeanu este responsabil de activitatea Secției Psihiatrie Acuți, iar doctorul Dinu Blendea de cea a Secției Oncologie Medicală.

Serviciul Medicină Legală este condus interimar de medicul Iulian Dascăl, iar de coordonarea Unității de Primiri Urgențe-SMURD se ocupă medicul Maddy Huzu.

Și celelalte posturi de conducători vor fi scoase la concurs, spune managerul Gigel Capotă. ”Nu sunt toate posturile de șef de secție scoase la concurs. Pentru că sunt multe, le scoatem în etape. De toate sunt în jur de 28-30. Acestea sunt primele pentru care organizăm concurs. Cu o excepție, la Gastroenterologie, toți șefii de secții sunt interimari la acest moment”, a declarat Gigel Capotă, managerul Spitalului Județean din Târgu Jiu.

Condițiile de participare

La concursurile pentru ocuparea funcțiilor de șef de secție se pot înscrie medici cu o vechime de cel puțin 5 ani în specialitatea respectivă, specialitate pe care o practică în mod curent și în care sunt confirmați prin ordin al ministrului Sănătății. La selecție nu pot participa medicii care au împlinit vârsta de 67 de ani, dar nici persoanele care au fost sancționate în ultimii 2 ani de unitățile la care au fost angajate sau de Colegiul Medicilor.

Concursul va consta într-un interviu, în care candidații își vor susține proiectul de management, proba scrisă și proba clinică sau practică.

Înscrierile la concurs se pot face în următoarele două săptămâni, iar selecția va avea loc în 30 de zile de la publicarea anunțului privind concursul în revista ”Viața Medicală”, adică calculate începând cu 26 aprilie.

Taxă

Candidații la aceste posturi vor trebui să plătească o taxă de concurs în cuantum de 250 lei. Banii trebuie depuși la casieria Spitalului Județean.

Vizualizări: 3,754

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: