Concursuri la bibliotecă pentru atragerea elevilor spre lectură

Zeci de elevi gorjeni trec zilnic pragul Bibliotecii Judeţeană „Christian Tell”, Filiala pentru Copii, pentru a participa la concursurile organizate tocmai cu scop de a-i atrage spre lectură. De aproximativ două săptămâni a început concursul „Punguţa cu... 200 de întrebări”, la care copiii îşi pot testa cunoştinţele de cultură generală, gramatică, literatură, geografie, istorie şi matematică. Participanţii care vor obţine cele mai bune punctaje vor fi premiaţi de Ziua Copilului.

Biblioteca Judeţeană „Christian Tell”, Filiala pentru Copii, invită elevii din clasele I-IV şi V-VIII să participe la cea de-a treia ediţie a concursului „Punguţa cu... 200 de întrebări”. Concursul se desfăşoară în perioada 1 aprilie - 24 mai, iar copiii trebuie să vină zilnic la bibliotecă pentru a extrage câte un bileţel cu o întrebare de cultură generală. Participanţilor li se va întocmi de către bibliotecare o fişă de concurs în care se va consemna, pe lângă datele personale, şi numărul întrebărilor extrase şi punctajul obţinut. Copiii care nu vor cunoaşte răspunsul  corect au dreptul de a mai extrage încă un bileţel. Până în momentul de faţă, peste 100 de copii s-au înscris la acest concurs. „Acest concurs se află la a treia ediţie, iar până acum au intrat deja în concurs 71 de copii de la clasele V-VIII şi 32 de copii de la clasele I-IV. Concursul se va desfăşura până pe data de 24 mai, iar participanţii care vor obţine punctaje mari vor fi premiaţi de Ziua Copilului”, a declarat Fabiola Neacşu, bibliotecară.

Tot pentru atragerea micilor cititori, biblioteca a mai organizat şi concursuri de lectură, precum „Ai carte, ai parte!” sau „Cărţile contează”. „Prin aceste concursuri ne-am propus să stimulăm interesul elevilor spre lectură şi să dezvoltăm pasiunea acestora pentru dobândirea de cunoştinţe din diferite domenii. Am observat că astfel de competiţii i-au motivat pe elevi, drept pentru care aceştia s-au înscris în număr foarte mare la concurs, obţinând rezultate bune, ceea ce dovedeşte că scopul a fost atins”, a mai precizat Fabiola Neacşu.

Vizualizări: 325

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: