Condamnare în lipsă pentru gorjeanca proxenetă şi soţul său albanez

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au dat un verdict, ce poate fi atacat cu recurs, în dosarul instrumentat de procurorii DIICOT şi în care o gorjeancă şi soţul său de origine albaneză erau acuzaţi de trafic de persoane şi proxenetism. Aurelia Mudăvoiu şi Lleshi Erjon au fost ridicaţi în urmă cu doi ani de procurorii DIICOT în timp ce aceştia încercau să scoată din ţară o tânără căreia îi promiseseră un job de baby-siter în Italia, fata urmând, de fapt, să se prostitueze.

Cei doi au primit la Tribunalul Gorj cinci ani şi jumătate de închisoare şi, respectiv, şase ani şi jumătate de puşcărie. Judecătorii din Bănie au schimbat acum încadrarea faptelor pentru care erau judecaţi cei doi, dar pedepsele finale nu diferă de cea de la Târgu Jiu.

Proxenetul şi prostituata au dispărut

Ei ar  urma să stea în spatele gratiilor tot cât s-a decis la instanţa de fond, însă problema majoră este alta. Cei doi soţi au reuşit pe parcursul procesului să-i înduplece pe judecători să-i lase în libertate, iar acum sunt de negăsit. Reamintim că la judecata de la Târgu Jiu, Mudăvoiu a plâns în faţa judecătorului şi l-a implorat să o lase liberă pentru a-şi creşte copilul minor pe care îl are acasă. Acum Curtea de Apel Craiova a constatat că pe 21 iunie anul acesta pe numele celor doi a fost emis un nou mandat de arestare preventivă, dar poliţiştii nu au avut unde să-i mai găsească pe albanez şi pe soţia sa gorjeancă, aceştia fiind probabil deja plecaţi în străinătate, foarte posibil în Italia. Procurorii DIICOT îi suspectau pe cei doi că ar face parte din mafia albaneză, care are puternice ramificaţii în peninsulă, acuzaţiile ce le erau aduse fiind vehement respinse de Mudăvoiu şi Erjon.

În timpul audierilor de la Târgu Jiu, femeia a menţionat că ea s-a prostituat pe sume mari de bani, dar că nu a obligat pe nimeni să facă acelaşi lucru. „M-am prostituat şi înainte, dar şi după ce m-am căsătorit”, a declarat femeia pe parcursul audierilor, judecătorul de caz exprimându-şi o curiozitate pe care mai toţi cei din sală o aveau deja la acel moment. „Şi bărbatul îl ţineai acasă ca pe trântor?”, a întrebat magistratul, răspunsul primit fiind categoric. „Da, îl ţineam pe banii mei. Cu acei bani mi-am cumpărat casă la Licurici şi apartament la Bâlteni”, a spus, sec, Mudăvoiu, care a menţionat că doreşte să spună tot adevărul pentru a se asigura că va fi lăsată în libertate. „Le cunosc pe fetele care s-au prostituat, dar nu s-au prostituat pentru că le-am dus eu acolo. Ele au dorit să vină cu mine. Eu lucram acolo, una dintre ele mă ştia şi m-a întrebat dacă pot s-o iau şi i-am spus că nu. Banii i-am făcut de la clienţi, pentru că eram plătită foarte bine. Un client mi-a dat o singură dată 16.000 de euro. I-a scos din contul lui şi i-a pus pe numele meu, apoi altcineva mi-a dat 10.000 de euro. De acolo am banii”, declara gorjeanca într-o perioadă în care avea cătuşe la mâini şi ar fi mărturisit orice pentru a scăpa de ele.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: