Condamnare pentru Pănescu junior

Verdict al magistraţilor în dosarul în care fiul şefului Asociaţiei concesionarilor de la Rânca, Constantin Pănescu, a fost trimis în judecată şi acuzat că în februarie anul trecut a ultragiat doi poliţişti. Lucian Pănescu a aflat marţi pedeapsa, una care nu îl trimite în spatele gratiilor, dar care îl lasă fără nişte bani în buzunar.

El a fost condamnat la plata unei amenzi penale, instanţa găsindu-l vinovat de acuzaţiile formulate la adresa sa de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

„Dispune condamnarea inculpatului Pănescu Lucian Constantin pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj (…) la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 200 (douăsute) zile-amendă, suma corespunzătoare unei zile-amendă fiind de 10 (zece) lei, faptă săvârşită faţă de persoana vătămată Pitropu Adrian. Dispune condamnarea inculpatului Pănescu Lucian Constantin pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj (…) la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 180 (unasutaoptzeci) zile-amendă, suma corespunzătoare unei zile-amendă fiind de 10 (zece) lei, faptă săvârşită faţă de persoana vătămată Scafeş Bogdan”, a decis instanţa.

Cele două amenzi au fost contopite într-una de finală de 2600 lei, echivalentul a 260 zile-amendă. Din aceasta, instanţa a dedus 6 zile corespunzătoare reţinerii de 24 de ore şi arestului preventiv, în cele din urmă Pănescu junior rămânând cu o amendă penală de 2540 lei. El mai este obligat să achite şi 1700 lei cheltuieli judiciare către stat, sentinţa nefiind una definitivă.

Vizualizări: 1,798

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: