Condamnat după ce și-a înjunghiat vecinii

Un bărbat din Turburea are toate șansele să stea ani buni în pușcărie după ce a fost condamnat la închisoare cu executare, anul trecut el fiind implicat într-un scandal cu vecinii săi cu care se certa pentru o palmă de pământ. Ioan Ivașcu, de 47 de ani, s-a luat la ceartă fix acum un an cu vecinii săi cu care era în dispută încă din anul 2000 pentru mai puțin de un metru de teren ce delimita proprietățile lor.

În cele din urmă, individul a scos cuțitul și a început să își atace vecinii, înjunghiind atât soțul, cât și soția, precum și pe fiul celor doi. Scandalul s-a produs de Sfântul Gheorghe, toți cei trei răniți ajungând la spitalul din Târgu Cărbunești. Acum, Tribunalul Gorj a decis ca agresorul să execute 9 ani de închisoare, victimele sale urmând să fie despăgubite cu diferite sume de bani, asta în cazul în care vor avea de la cine să primească sumele respective. „Admite în parte acțiunea civilă exercitată de părțile civile Benegui Georgeta, Benegui Mihail şi Benegui Mihail Claudiu şi obligă inculpatul Ivașcu Ioan, la plata sumei de 15.000 lei, cu titlu de daune morale către partea civilă Benegui Georgeta și la plata sumei de câte 10.000 lei, cu titlu de daune morale către părțile civile Benegui Mihail şi Benegui Mihail Claudiu, precum și la plata sumei de 15.000 lei reprezentând daune materiale către părţile civile Benegui Georgeta şi Benegui Mihail”, se arată în decizia instanței. Magistrații au stabilit că inculpatul trebuie să achite și 3000 de lei drept cheltuieli de judecată către victimele sale. De asemenea, spitalele ar urma să primească bani de la Ivașcu pentru tratamentul aplicat celor înjunghiați de el.

Sentința nu este una definitivă, dar prin ea judecătorii au dispus confiscarea cuțitului cu lama de 10 cm folosit pentru agresarea vecinilor. De asemenea, individul trebuie să suporte cheltuieli judiciare către statul român în cuantum de 700 de lei.

Vizualizări: 1,049

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: