Condescu vrea să scoată sinteticul de sub sechestru. Juniorii, aduşi acasă!

Marin Condescu, unul dintre principalii creditori ai clubului Pandurii, aflat în insolvenţă, caută soluţii pentru a scoate terenul sintetic de sub sechestrul Finanţelor. Acesta a spus că depinde de Consiliul Judeţean, dar şi de un acord al creditorilor. Terenul sintetic ar urma să fie destinat copiilor şi juniorilor, care acum sunt nevoiţi să se antreneze şi să joace în alte localităţi din Gorj, precum Stăneşti, Târgu Cărbuneşti sau Rovinari.

Situaţia financiară a clubului Pandurii este una precară, dar ar exista totuşi o soluţie de ieşire. Consiliul Judeţean Gorj şi-a asumat că finanţează echipele de copii şi juniori cu 500.000 de lei în acest an, bani pe care nu i-a dat încă, dar îi promite din primăvară. Clubul a făcut deja cheltuieli cu susţinerea echipelor de copii şi juniori de 400.000 de lei. Marin Condescu a spus că administratorul special Marin Golea a făcut o situaţie cu toate cheltuielile pe care a prezentat-o Consiliului Judeţean.

Condescu ar vrea ca toţi banii să ajungă la Finanţe, pentru a scoate de sub sechestru terenul sintetic: „Aceşti bani nu-i vrem înapoi pentru a acoperi celelalte cheltuieli care sunt, vrem să găsim o modalitate, o posibilitate, să găsim acordul creditorilor să-i dăm la Finanţe în contul datoriei, să scoatem terenul sintetic de sub sechestru şi, cât mai ţine vremea asta, să punem să-l copertăm şi să aducem copiii şi juniorii să se antreneze aici, mai ales că observ că lucrările la terenul mare sunt aproape de finalizare. Vom economisii banii cu transportul copiilor care se antrenează prin toate comunele”.

Terenul a fost decopertat în 2014, pe vremea când în adunarea generală a acţionarilor erau Ciurel şi Călinoiu, intenţia fiind de a face acolo un teren cu iarbă naturală. Firma care a decopertat terenul şi-a cerut banii, spune Condescu. Pentru că nu i-a primit, a sistat lucrările. Ulterior, terenul a fost pus gaj la Finanţe în contul unei datorii de 500.000 de lei. Marin Condescu spune că a găsit o firmă care ar fi pus covorul sintetic în regim de sponsorizare, dar cei de la Finanţe s-au opus. „Am găsit în vară o firmă care făcea sponsorizare, dar Finanţele au spus că orice atingere a bunurilor care sunt sub sechestru constituie faptă penală”, a explicat Condescu. Acesta spune că va fi nevoie şi de acordul creditorilor pentru ca toată suma să meargă la Finanţe. „Dacă vor rezolva problema repede, am putea face terenul cât este vremea bună şi am aduce juniorii acasă, să nu mai cheltuim bani cu deplasările în alte localităţi”, a mai spus Condescu.

Vizualizări: 1,092

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: