Conducerea Spitalului Rovinari, demisă de managerul Talabă

Conducerea Spitalului Rovinari a fost demisă de managerul Constantin Talabă. Uneia dintre directoare i-a fost făcută şi plângere penală. Talabă susţine că a descoperit nişte contracte păguboase pentru spital, încheiate pe vremea când era manager Robert Calotescu. Acestea constau în contractarea unor firme de consultanţă, precum şi închirieri de aparatură inutilă.

Consiliul de Administraţie a decis revocarea Comitetului Director şi demiterea directoarei economice, Elena Stăniloiu, după ce managerul Constantin Talabă a prezentat o informare privind depistarea unor contractate păguboase încheiate pe vremea lui Robert Calotescu. „Situaţia este una mai complexă. La doamna director financiar-contabil s-au înregistrat mai multe minusuri în activitate, fapt ce a afectat destul de serios activitatea spitalului. Dumneaei a fost atenţionată de mai multe ori în cadrul şedinţelor de Comitet Director şi nu a remediat problemele constatate. Toate astea s-au adunat, iar pe parcurs au apărut şi elemente mult mai grave. Am fost sesizat de nişte ilegalităţi la care doamna este parte importantă, având în vederea funcţia dumneaei. E vorba de nişte contracte făcute în anii anteriori, care au adus prejudicii unităţii”, a declarat Constantin Talabă.
Managerul Spitalului Rovinari spune că a sesizat şi organele de cercetare penală. „În această situaţie pe mine mă obligă legea ca, în momentul în care iau la cunoştinţă anumite acte ce aduc prejudicii unităţii, despre posibile fapte de natură penală, să sesizez organele de cercetare. Mai întâi de toate, aceste lucruri le-am adus la cunoştinţa Consiliului de Administraţie. Eu am prezentat o informare, iar Consiliul de Administraţie a ajuns la concluzia că există culpe grave în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu. În conformitate cu prevederile legale, mie, în calitate de manager, mi-a revenit dreptul şi obligaţia de a revoca şi de a numi Comitetul Director. Deci Consiliul de Administraţie a făcut o anumită propunere, iar eu am revocat-o pe doamna director din funcţie”, a mai precizat managerul Talabă.

Două posturi ocupate prin concurs de Stăniloiu
Potrivit managerului Constantin Talabă, Elena Stăniloiu ocupa două posturi obţinute prin concurs. „Dumneaei nu rămâne fără serviciu, întrucât printr-un concurs de împrejurări, desfăşurat când eu nu eram director, dumneaei ocupa două funcţii: funcţia de director financiar-contabil şi un post de economist în cadrul structurii de management al calităţii. Astfel, rămâne pe postul de economist prin dispoziţia pe care eu am emis-o. Dispoziţia pe care am emis-o are aplicabilitate de la 1 martie 2016 pentru a-i da posibilitatea să lucreze ca economist, iar noi să-i întregim postul. Jumătate de normă noi am dat-o altcuiva în perioada premergătoare acreditării pentru a putea întocmi nucleul structurii de management al calităţii, în conformitate cu normele CONAS. Acum va trebui să solicităm aprobarea Consiliului Local pentru întregirea normei respective”, a precizat Talabă. În momentul de faţă, Elena Stăniloiu se află în concediu de odihnă.

Vizualizări: 1,893

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: