Consilier: Dan Vîlceanu l-a pus pe Romanescu în război cu PSD

Consilierul local PSD Târgu Jiu, Cristian Toader Pasti, a explicat într-un interviu la Radio Infinit de ce sunt nemulțumiți pesediștii în legătură cu un raport ANAF care invocă un prejudiciu de milioane de lei imputabil fostului primar Cârciumaru și mai multor directori din primărie. Pasti spune că doar instanța de judecată poate stabili astfel de vinovății, astfel că nu i se pare normală imputarea sumelor înainte de finalizarea procesului.

Reporter: De ce PSD nu a fost de acord cu raportul ANAF?

Cristian Toader Pasti: Există un proces pe rol, primăria a contestat raportul ANAF la Curtea de Apel Craiova. Chiar dacă vor fi emise acele decizii de imputare, ele vor fi atacate în instanță, sunt nule atâta timp cât există un proces. Mai mult decât atât, este o pagubă colectivă, nimeni nu a defalcat cât trebuie recuperat de la fiecare persoană trecută acolo. Noi, ca și consiliu, nu putem să stabilim vinovății și cât luăm de la fiecare. Au fost foarte multe greșeli acolo, eu le-am atras atenția juriștilor în ședința de consiliu, să fie foarte atenți când fac astfel de acte. Mi s-a părut un lucru făcut la plezneală, și nu e prima dată. Au mai fost și pe timpul domnului Cârciumaru proiecte de hotărâre care au fost scoase de pe ordinea de zi pentru că nu au fost pregătite cum trebuie. Eu studiez foarte mult aceste proiecte de hotărâre și de câte ori voi găsi greșeli în elaborarea lor le voi restitui, pentru că nu îmi convine să plătesc pentru greșelile altora.

Rep.: Dacă a fost făcut la plezneală, cu ce se va lăsa acest scandal?

C.T.P.: Nu știu, domnul primar Romanescu a zis că a sesizat comisia de disciplină și comisia de disciplină va analiza când a ajuns acest raport, de ce nu a ajuns mai devreme la primar, de ce nouă ne-a fost adus la cunoștință pe ultima sută de metri.

Rep.: Cum vedeți faptul că raportul a ajuns mai întâi la PNL?

C.T.P.: E trist că acest raport înainte să ajungă în ședința de Consiliu Local a ajuns la conferința de presă a PNL. Este trist că înainte de a se da o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă, aceste lucruri sunt folosite politic și cred că Dan Vîlceanu și-a atins scopul, acela de a-l pune pe Marcel Romanescu în război cu PSD.

Rep.: Aste e acum, război între PSD și Marcel Romanescu?

C.T.P.: Nu știu dacă e război, cred că domnul primar Marcel Romanescu trebuie să aibă înțelepciunea să facă ce a promis în campania electorală, trebuie să înțeleagă că trebuie să discute tot timpul cu PSD, care are o majoritate cu ALDE și PSRo în Consiliul Local. Trebuie să fie responsabilitate, calm, discuții cu argumente, mai puțin scandal și prigoană împotriva membrilor PSD.

Vizualizări: 1,402

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: