Consilierii din Bumbeşti Jiu vor taxă de intrare în satul Pleşa

Nouă consilieri din Bumbeşti-Jiu propun să se plătească o taxă de drum la intrare în satul Pleşa. Motivul: maşinile de mare tonaj au stricat casele oamenilor.

 „Iniţiativa aparţine unui grup de 9 consilieri locali, după ce am văzut casele oamenilor din satul Pleşa, dar am primit şi numeroase sesizări de la localnici cum că li se dărâmă casele. Atunci am luat această hotărâre pentru a impune o taxă de 25 de lei maşinilor de mare tonaj care trec prin zonă, cu banii ăştia am mai putea face reparaţii la drum“, a declarat Eftemie Popescu, consilier local.

Documentaţia pentru proiect a fost finalizată de ceva timp, iar consilierii se aşteptau să apară pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local de săptămâna trecută. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar consilierii sunt convinşi că proiectul este tărăgănat pentru că sunt anumite interese. „Ne aşteptam ca proiectul să fie supus aprobării în şedinţa de consiliu de data trecută, dar nu s-a întâmplat aşa. Credem că sunt anumite interese. Ne cer un aviz de legalitate care în mod normal se dă după ce proiectul trece prin şedinţa de consiliu local“, a declarat, Eftemie Popescu.

De partea cealaltă, cu o altă soluţie vine viceprimarul Ilie Crintea, care consideră că cel mai bine ar fi să se construiască un drum ocolitor de către carieră şi nu se pună această taxă.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: