Consilierii din Glogova îşi fac treaba doar cu „pistolul la tâmplă“

Profesorii din Glogova îşi vor primi lefurile. Consilierii locali de la Glogova au aprobat vineri cu chiu cu vai rectificarea de buget doar după ce s-a scris despre situaţia creată şi a participat şi subprefectul Marcel Romanescu. Profesorii au refuzat săptămâna trecută să intre la ore din cauză că nu au primit salariile.

Vineri a avut loc cea de-a patra şedinţă de consiliu local de la Glogova, în care consilierii au avut pe masă aceeaşi ordine de zi. De data aceasta însă, diferenţa a fost că cei opt consilieri prezenţi au votat în unanimitate ordinea de zi, dar în special rectificarea de buget din cauza căreia primăria avea conturile blocate. Astăzi un reprezentant al primăriei va merge la Finanţe, iar marţi primăria va face primele plăţi. La şedinţa de consiliu local a fost prezent şi subprefectul judeţului Gorj, Marcel Romanescu. „Au fost prezentate punctele de vedere a tuturor consilierilor de la Glogova, am îneles şi problemele pe care dânşii le ridică în afara problemelor legate de acest vot în privinţa rectificării bugetare. Azi contabila instituţiei va merge la Finanţe”, declară Marcel Romanescu, subprefectul judeţului Gorj.

Primarul de la Glogova susţine că meritul pentru deblocarea situaţiei îi aparţine subprefectului, pentru că dacă acesta nu ar fi fost prezent, sigur ordinea de zi nu ar fi trecut. „Au participat opt consilieri, din 11 câţi sunt la noi la consiliu. Aceştia au aprobat rectificarea de buget. Ne bucurăm foarte mult că a trecut acest punct şi vrem ca până marţi să dăm salariile la profesori. Consilierii vin cu idei diferite, pe linie politică. Dacă nu era domnul subprefect nu trecea ordinea de zi”, susţine Ion Şalapa, primarul comunei Glogova.

Consilieri şi nu prea

Oricum, un lucru e cert. Consilierii locali din Glogova au uitat că au fost aleşi de cetăţeni pentru a servi intereselor lor. Este nevoie de prezenta subprefectului pentru trecerea unei hotărâri de consiliu. Chiar şi aşa, aprobarea rectificării nu rezolvă însă toate problemele. Chiar dacă vor fi bani în contul primăriei, consilierii nu au aprobat şi alocarea unei sume pentru cumpărarea unor anvelope pentru microbuzul şcolii, astfel că elevii sunt nevoiţi să parcurgă în continuare pe jos drumul de acasă la şcoală şi inapoi. „Din păcate acest punct nu a trecut. A fost pus pe ordinea de zi cumpărarea de anvelope, însă doar patru consilieri au fost pentru, restul nu au votat”, mai spune Ion Şalapa.

Cumpărarea unor anvelope noi ar costa primăria maxim zece milioane de lei.

Vizualizări: 223

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: