Consilierii PNL, excluşi pentru vot împotriva primarului

Vicepreşedintele PNL Gorj, Gheorghe Orzan, a explicat de ce partidul a retras sprijinul politic pentru trei consilieri locali de la Prigoria. Orzan a declarat că aceştia votau des împotriva proiectelor iniţiate de primarul liberal Iuliana Iliescu. Liberalii erau împotrivă chiar şi când cei de la PSD şi ALDE votau pentru. „Cred că li se părea că sunt mai interesanţi”, a spus Orzan.

Primarul din Prigoria, Iuliana Iliescu, a evitat să vorbească despre neînţelegerile din filiala PNL, dar Gheorghe Orzan a lămurit lucrurile. „Situaţia de la Prigoria durează de ceva vreme. Situaţia nu mai putea continua aşa. A fost inclusiv preşedintele Dan Vîlceanu acolo, ca să îi roage pe consilierii noştri de acolo să voteze proiectele primarului liberal. De aproape un an se încearcă rezolvarea situaţiei pe cale amiabilă”, a explicat Orzan la Sud FM.

Vicepreşedintele liberal a spus că preşedintele PNL Gorj ajunsese să îi roage pe consilieri la fiecare şedinţă să nu mai voteze împotrivă. „Doi dintre ei au recunoscut că nu au votat unele proiecte, iniţial am crezut că lucrurile nu sunt aşa complicate, dar a explicat preşedintele Dan Vîlceanu de câte ori s-a dus el să îi roage pe consilieri să voteze proiectele”, a mai spus Orzan.

În total, trei consilieri au rămas fără sprijin politic, urmând să îşi piardă mandatele. În consiliu vor intra următorii din lista PNL. „A fost retras sprijinul celor trei consilieri, al patrulea fiind viceprimar. Plus că a spus doamna primar, şi nu au negat, că acolo a fost o înţelegere să îşi împartă mandatul, să stea unii doi ani, ceilalţi doi ani, dar înţelegerea nu s-a respectat”, a spus Orzan.

Vizualizări: 1,991

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: