Consiliul Local Jupânești, în conflict cu Oficiul de Plăți și Pescuit

Primăria comunei Jupânești se judecă în prezent cu Oficiul Județean de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (OJPDRP) Gorj pentru un proiect depus încă din 2010. Primarul de la Jupânești, Petre Gușiță, îi acuză pe cei de la OJPDRP că au tratat cu superficialitate proiectul și din această cauză nu a primit finanțare nici până azi deși este aprobat cu 55 de puncte din 69 maxim. Reprezentanții OJPDRP Gorj nu au dorit să comenteze acest proces pe motiv că aici nu există departament juridic, procesele fiind trimise la Craiova.

Supărarea Consiliului Local Jupânești a plecat de la faptul că cei de la Oficiul Județean de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit nu au tratat cu maximă responsabilitate un proiect depus în 2010 care viza modernizarea unui drum, alimentare cu apa, canalizare și construirea unui after-school. ”Ne-am adresat instanței pentru că deși proiectul a fost declarat eligibil și propus la finanțare, am considerat că cei de la OJPDRP Gorj au tratat cu superficialitate acest proiect. Ne-au acordat 55 de puncte din 69 cât era maxim dar ne-a deranjat modul în care au evaluat proiectul”, a declarat Petre Gușiță, primarul din Jupânești.

Proiect de două milioane de euro

Potrivit primarului, cei de la OJPDRP le-au scăzut șapte puncte la proiect pe motiv că after-school-ul pe care vroiau să-l înființeze la Jupânești urma să fie amplasat într-o clădire care era situată în aceeași curte cu școala. ”Nici măcar nu au venit să vadă în ce consta proiectul. Ne-a deranjat foarte tare această atitudine și le-am spus că lucrurile se vor lămuri în instanță. Poate dacă manifestau un interes mai mare am fi primit banii pe acest proiect până acum. Așa sperăm să-i primim în 2012”, a adăugat primarul Gușiță.

OJPDRP Gorj nu comentează

Directorul Oficiului Județean de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit, Cosmin Mazilu cunoaște problema însă a mărturisit că nu poate oferi un punct de vedere întrucât în cadrul instituției pe care o conduce nu există serviciu juridic și toate procesele sunt trimise la Departamentul Județean de la Craiova.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: